Όταν ο Άντονι Μπουρντέν Αγάπησε το Φαγητό της Νάξου… Το Γλέντι που Έστησε με Κατοίκους του Νησιού

Μπορεί ο Άντονι Μπουρντέν να έδωσε τέλος στη ζωή του, αλλά μάς άφησε παρακαταθήκη σπούδαιες εκπομπές μαγειρικής.

Δύο πράγματα λάτρευε σίγουρα: Τα ταξίδια και το καλό φαγητό. Πάνω σε αυτές τις δύο αγάπες του είχε στηριχθεί η επιτυχημένη του εκπομπή «Parts Unknown», που ξεκίνησε από το Discovery Channel και συνέχισε στο CNN. Αν και είχε αποκαλύψει πως παλαιότερα είχε επισκεφθεί τη χώρα μας και δεν είχε ενθουσιαστεί με το φαγητό, αποφάσισε να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στην ελληνική γαστρονομία και επισκέφθηκε για τις ανάγκες της εκπομπής του την πανέμορφη Νάξο. Περιττό να πούμε πως γρήγορα άλλαξε γνώμη…

https://www.instagram.com/p/8PtjKcsIY6/?utm_source=ig_embed
https://www.instagram.com/p/8DS9_isIez/?utm_source=ig_embed
Ξαφνικά φωτογραφίες με ούζο, μπίρες, ελληνικά εδέσματα και το απέραντο γαλάζιο γέμισαν τη σελίδα του στο Instagram. Ήταν πλέον ξεκάθαρο ότι ο διάσημος σεφ είχε ερωτευθεί τη χώρα μας.

https://www.youtube.com/watch?v=cKVw4Tb-AYo
Σε βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα μετά τα γυρίσματα, ο ίδιος φαίνεται να λέει «γεια» στους ντόπιους, να δοκιμάζει κατσίκι με πατάτες φούρνου και να ενθουσιάζεται με τη σάλτσα, λέγοντας την ίδια στιγμή στις γιαγιάδες του χωριού «γεια μας» με ένα ποτηράκι με ρακί.

https://www.youtube.com/watch?v=eLu3dUvHVvk

Στο δεύτερο βίντεο από τα γυρίσματα της Νάξου, ο σεφ φαίνεται να ξεκουράζεται σε μια από τις πανέμορφες παραλίες της Νάξου, όπου μαζί με μία παρέα Ελλήνων απόλαυσε μπίρες και έψησε ψάρια στο ηλιοβασίλεμα. «Το φαγητό πραγματικά σε κάνει ευτυχισμένο, ε;», τον είχε ρωτήσει τότε μία Ελληνίδα. «Ναι, φυσικά», είχε απαντήσει ο σεφ χαμογελώντας.

Τα ελληνικά νησιά είχε εξερευνήσει και στην εκπομπή του “No Reservations”, όπου είχε ταξιδέψει από την Ιθάκη ως την Κρήτη.

πηγή:olivemagazine.gr