Όταν μας είπαν ότι Μέσα σε Αυτή την Τρύπα υπάρχει μια Ολόκληρη Πόλη, Γελάσαμε. Κι όμως Είχαν Δίκιο!
Www.true.gr

Όταν μας είπαν ότι Μέσα σε Αυτή την Τρύπα υπάρχει μια Ολόκληρη Πόλη, Γελάσαμε. Κι όμως Είχαν Δίκιο!

Η Αυστραλία είναι γνωστή για τις παραλίες της, την εξωτική και άγρια ομορφιά της και τις τεράστιες και απομακρυσμένες περιοχές της. Όλοι έχουμε ακούσει ότι η Αυστραλία είναι το «Land Down Under» αλλά έχετε ακούσει ποτέ για το «Town Down Under» της χώρας;

Οι ακραίες θερμοκρασίες ψύξης και οι καταιγίδες του εξωτερικού χώρου, δυσκολεύουν να διατηρήσουν τις κοινότητες, αλλά υπάρχει μια πόλη που βρίσκεται σε καταπληκτικό περιβάλλον.

Βρίσκεται στην πόλη εξόρυξης ορυχείων στη Νότια Αυστραλία και είναι ένα εξαιρετικά ζεστό μέρος που ονομάζεται Coober Pedy. Το Coober Pedy, απέκτησε το όνομά του από τον όρο ιθαγενής «kupa-piti». Κυριολεκτικά σημαίνει «τρύπα λευκού άνδρα».

Το Coober Pedy μπορεί να είναι τρελά μακριά από τον πολιτισμό, αλλά είναι ένα από τα καλύτερα και μεγαλύτερα ορυχεία του κόσμου, γεγονός που κάνει τους κατοίκους του να αντιμετωπίσουν τις ακραίες θερμοκρασίες και τις μοναδικές συνθήκες διαβίωσης.

Επειδή οι θερμοκρασίες στην ύπαιθρο φτάνουν σε ακραία υψηλά επίπεδα κατά τη διάρκεια της ημέρας και πέφτουν σε τρελά επίπεδα κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι κάτοικοι δεν μπορούν να ζήσουν πάνω από το έδαφος.

Έτσι, οι άνθρωποι σε αυτή την πόλη αποφάσισαν να εγκαταστήσουν τις κατοικίες τους υπόγεια. Όλη η πόλη, βρίσκεται σχεδόν εξ ολοκλήρου κάτω από το έδαφος!Οι υπόγειες κατοικίες στο Coober Pedy ονομάζονται «dugouts». Σήμερα, περίπου 1.500 σπίτια υπάρχουν στο Coober Pedy.

Ορισμένα σπίτια έχουν πραγματικά περίτεχνα δωμάτια και εσωτερικές πισίνες. Επίσης, έχτισαν μια θαυμάσια κοινότητα με όλα όσα χρειάζονται, όπως μπαρ, κοσμηματοπωλεία, μοτέλ και ακόμη και εκκλησίες. Δωμάτια ξενοδοχείων, είναι διαθέσιμα για τουρίστες.

Η υπόγεια Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, είναι μια από τις δύο υπόγειες εκκλησίες στο Coober Pedy.

Υπάρχουν επίσης βιβλιοπωλεία και ένα υπόγειο κατάστημα κοσμημάτων με τα τοπικά οπάλια.Η υπόγεια διαβίωση έχει πολλά προνόμια, σύμφωνα με τους κατοίκους. Εκτός από την προστασία από την υπερβολική ζέστη, τα σπίτια είναι ηχομονωμένα και έτσι δεν υπάρχει το πρόβλημα διατάραξης της ησυχίας των γειτόνων.

Επιπλέον, τα σπίτια δεν χρησιμοποιούν συστήματα θέρμανσης ή κλιματισμού που μειώνουν σημαντικά τα αποτυπώματα άνθρακα της πόλης. Πολλοί από τους ντόπιους βρίσκουν οπάλια καθώς σκάβουν στα σπίτια και τα δωμάτιά τους.

«Είμαστε σαν τους Flinstones», περιγράφει ένας κάτοικος. Δείτε το σχετικό βίντεο με το Coober Pedy:

Οι νέοι από όλο τον κόσμο, έχουν αφήσει ενδιαφέροντα σχόλια στο παραπάνω βίντεο του YouTube.

«Υπάρχουν κώδικες κατασκευής ειδικά αν θέλετε να επεκτείνετε το σπίτι σας; Πώς μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να τρυπήσετε στην κρεβατοκάμαρα κάποιου άλλου;»

Credit: elitereaders.com

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr