Όταν είδαν οι Επιστήμονες ΤΙ έπαθαν τα Ποντίκια από την Κάνναβη Σοκαρίστηκαν. Αυτό ΠΡΕΠΕΙ να το δούνε ΟΛΟΙ.....
Www.true.gr

Όταν είδαν οι Επιστήμονες ΤΙ έπαθαν τα Ποντίκια από την Κάνναβη Σοκαρίστηκαν. Αυτό ΠΡΕΠΕΙ να το δούνε ΟΛΟΙ…..

Νέα έρευνα δείχνει πως έφηβοι που καπνίζουν τακτικά κάνναβη υποφέρουν από μακροχρόνια εγκεφαλική βλάβη και έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξουν σχιζοφρένεια.

Αμερικάνοι ερευνητές λένε πως το ναρκωτικό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για μία ομάδα ανθρώπων που έχουν γενετική ευαισθησία σε αυτή την ψυχική διαταραχή – και μπορεί να την ενεργοποιήσει.

Ο Asaf Keller, από το πανεπιστήμιο Maryland School of Medicine, είπε πως τα αποτελέσματα είναι ανησυχητικά για έφηβους που καπνίζουν κάνναβη.

Στην έρευνα, έφεραν νεαρά ποντίκια σε επαφή με την κάνναβη για 20 μέρες. Είδαν πως τα ποντίκια αυτά είχαν εγκεφαλικές βλάβες που συνέχισαν να υπάρχουν και όσο μεγάλωναν.Τα τελευταία 20 χρόνια έχει ξεσπάσει μία διαμάχη για τις μακροχρόνιες επιπτώσεις της μαριχουάνας με ειδικούς να μην συμφωνούν για τις επιπτώσεις στους έφηβους.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει πως τα παιδιά που είχαν αρχίσει την χρήση μαριχουάνας πριν την ηλικία των 16, είχαν αυξημένο κίνδυνο να έχουν μόνιμες εγκεφαλικές βλάβες και ψυχιατρικές διαταραχές.

Οι επιστήμονες επανέλαβαν το πείραμα με τα ποντίκια αλλά αυτή τη φορά έδωσαν μαριχουάνα σε ενήλικα ποντίκια που δεν είχαν εκτεθεί ξανά στο ναρκωτικό. Τα αποτελέσματα όμως δεν έδειξαν εγκεφαλικές βλάβες όπως στα νεαρά.«Βρήκαμε πως ο μετωπικός φλοιός επηρεάζεται πολύ περισσότερο από το ναρκωτικό στην εφηβεία.»

«Ελπίζουμε να μάθουμε περισσότερα για την σχιζοφρένεια και άλλες ψυχικές διαταραχές.»

Credit: dailymail.co.uk

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr