Όταν είδαν Αυτό που ο Εσκομπάρ είχε Κρύψει στον Βυθό της Θάλασσας, έπαθαν Σοκ. Η Αξία ίσως του Ξεπερνάει τα 70 Δισεκατομμύρια
Www.true.gr

Όταν είδαν Αυτό που ο Εσκομπάρ είχε Κρύψει στον Βυθό της Θάλασσας, έπαθαν Σοκ. Η Αξία ίσως του Ξεπερνάει τα 70 Δισεκατομμύρια

Πρώην πράκτορες της CIA ανέφεραν πως βρήκαν ένα από τα υποβρύχια που χρησιμοποιούσε o βασιλιάς της κόκας, Pablo Escobar, προκειμένου να κάνει τις δουλειές του.

Ο Escobar χρησιμοποιούσε υποβρύχια για να μεταφέρει κοκαΐνη από την Κολομβία στο Πουέρτο Ρίκο και από εκεί μεταφερόντουσαν στην ενδοχώρα των ΗΠΑ.

Πιστεύουν πως το υποβρύχιο περιέχει στοιχεία που μπορεί να αποκαλύπτουν την τοποθεσία της φημολογούμενης κρυμμένης περιουσίας του.

Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε, πρώτην πράκτορες της CIA έκαναν καταδύσεις αλλά δεν βρήκαν τίποτα αξίας.Ωστόσο, πιστεύουν πως η μετατόπιση του θαλάσσιου βυθού έχει κουνήσει το ναυάγιο και έχουν ακόμα ελπίδες να το εντοπίσουν.

Ο Escobar ξεκίνησε την εγκληματική καριέρα του πουλώντας λαθραία τσιγάρα και κλέβοντας αυτοκίνητα στους δρόμους του Medellin στην Κολομβία.

Προχώρησε στο εμπόριο κοκαΐνης το 1970 και έγινε τόσο πετυχημένος που είχε 15 αεροπλάνα και έξι ελικόπτερα για να μεταφέρει ναρκωτικά στις ΗΠΑ.Μέχρι το 1980, έβγαζε $420,000,000 την εβδομάδα, σχεδόν $22 δισεκατομμύρια τον χρόνο. Την περιουσία του την είχε κρυμμένη σε διάφορες τοποθεσίες και φέρεται πως ξόδευε $2,500 το μήνα σε λαστιχάκια για να κρατάει τα χρήματα οργανωμένα.

Το 1989, μπήκε στην λίστα με τους 7 πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο και έγινε γνωστός ως ο «Ρομπέν των Δασών» καθώς έδινε χρήματα στους φτωχούς και έχτιζε σπίτια σε άστεγους της Κολομβίας.

Δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 1993 ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει με τον σωματοφύλακά του, Alvaro de Jesus Agudelo, που πυροβολήθηκε και εκείνος.

Ωστόσο, πολλοί λένε πως ο Escobar αυτοκτόνησε αφού έκρυψε το μεγαλύτερο κομμάτι της περιουσίας του.

Credit: dailymail.co.uk

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr