Αυτό συμβαίνει στο σώμα μας όταν Δεν κάνουμε συχνά ντουζ
Www.true.gr

Αυτό συμβαίνει στο σώμα μας όταν Δεν κάνουμε συχνά ντουζ

Από τότε που ήμασταν μικροί έχουμε συνηθίσει να κάνουμε καθημερινά μπάνιο ώστε να είμαστε καθαροί. Αυτό δεν το κάνουμε γιατί ακολουθούμε ένα εθιμοτυπικό ή επειδή ακούμε τους γονείς μας. Αλλά υπάρχει ένας επιστημονικός λόγος για τον οποίο πρέπει να κρατάμε το σώμα μας καθαρό.

1. Κακά βακτήρια

Το ανώτερο στρώμα του δέρματος στο σώμα μας περιέχει καλά και κακά βακτηρίδια. Τα καλά βακτήρια παράγουν φυσικά ενυδατικά και προστατεύουν το σώμα από τα κακά βακτηρίδια. Εάν δεν κάνουμε ντους, τα κακά βακτήρια σχηματίζουν ένα στρώμα πάνω από τα καλά, μη επιτρέποντας την λειτουργία των καλών βακτηρίων. Ως αποτέλεσμα, θα υπάρξει συσσώρευση κακών βακτηριδίων πάνω στο δέρμα , εξαπλώνοντας μικρόβια και ασθένειες που σχετίζονται με το δέρμα.

Τα βακτήρια και ο ιδρώτας που συσσωρεύονται στο δέρμα προκαλούν διάσπαση των χημικών ενώσεων απελευθερώνοντας μια άσχημη μυρωδιά από το σώμα.

2. Λοιμώξεις δέρματος

Εάν τα κακά βακτήρια παραμείνουν στο δέρμα μας για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και λοιμώξεις σε αυτό.


3. Βρωμιά και ιδρώτας

Ακόμη και αν βρισκόμαστε μέσα στο χειμώνα, το σώμα μας ιδρώνει χωρίς να το καταλάβουμε. Αυτός ο ιδρώτας μπορεί να εξατμιστεί ή να απορροφηθεί από τα ρούχα μας, αλλά τα μικρόβια που εκκρίνονται μαζί με τον ιδρώτα παραμένουν στο δέρμα μας.

 

4. Επιπτώσεις στην επιδερμίδα

Η συσσώρευση της βρωμιάς και των βακτηρίων μπορεί εξαιτίας της παράλειψης του ντους να οδηγήσει σε ξεφλουδισμένο και φολιδωτό δέρμα.


5. Κακοσμία σώματος

Τα βακτήρια και ο ιδρώτας που συσσωρεύονται στο δέρμα προκαλούν διάσπαση των χημικών ενώσεων απελευθερώνοντας μια άσχημη μυρωδιά από το σώμα.

Δείτε αυτό το βίντεο για να μάθετε περισσότερα για το τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν δεν κάνουμε ντους.

Έτσι φροντίστε να κάνετε μπάνιο τουλάχιστον μία φορά την ημέρα για να αποφύγετε τυχόν δερματικές παθήσεις.

wittyfeed.com

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr