«Όταν μπήκα στην φυλακή δεν μπορούσα ούτε να κλάψω» – Η καθαρίστρια από τον Βόλο συγκλονίζει
Www.true.gr

«Όταν μπήκα στην φυλακή δεν μπορούσα ούτε να κλάψω» – Η καθαρίστρια από τον Βόλο συγκλονίζει

Η 53χρονη καθαρίστρια από τον Βόλο που συγκίνησε όλη την Ελλάδα με την περιπέτειά της...

Πως είναι όταν ένας άνθρωπος που καθημερινά δίνει μάχη για το μεροκάματο να βρίσκεται σαν κοινός εγκληματίας στην φυλακή;

Και μόνο στο άκουσμά της, αυτή η φράση προκαλεί ανατριχίλα. Η 53χρονη καθαρίστρια από τον Βόλο που συγκίνησε όλη την Ελλάδα με την περιπέτειά της, μίλησε για την ανθρώπινη διάσταση όσων πέρασε. Για το πως πέρασε το κατώφλι της φυλακής, τις σκέψεις που έκανε και πόσο βαρύ είναι αυτό για έναν άνθρωπο.

Η 53χρονη γυναίκα από τον Βόλο μιλώντας στην εκπομπή «Μετά τα Μεσάνυχτα», είπε ότι δεν γνώριζε πόσο σοβαρό αδίκημα ήταν αυτό που είχε κάνει και μάλιστα όταν το έμαθε το 2015 πήγε και πήρε το απολυτήριο. «Έβγαλα την τάξη μέσα σε ένα μήνα. Δεν ήξερα ότι είναι τόσο μεγάλο λάθος. Με κάλεσαν οι ανώτεροι, μου έδειξαν τον φάκελο και ότι βρήκαν ότι το απολυτήριο είχε παραποίηση και έτσι ξεκίνησε όλος αυτός ο Γολγοθάς, η περιπέτεια».

Για την ιστορία, η γυναίκα αυτή καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης στις 05-11-2018 από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας. Ήταν για χρόνια διορισμένη στο Ελληνικό Δημόσιο κάνοντας χρήση πλαστού απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου. Έμεινε 23 ημέρες στην φυλακή αλλά μετά την κατακραυγή αποφυλακίστηκε και φτάσαμε στις 06-02-2019 όπου η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου πρότεινε την αθώωσή της.


Είπε ότι σοκαρίστηκε και μέχρι εκείνη την στιγμή δεν περίμενε ότι θα πάει φυλακή. «Όταν έγιναν όλα αυτά και με διέγραψαν από το μητρώο, με τσάκισαν. Με ισοπέδωσαν. Λέω, με έδιωξαν από την δουλειά και είπα «Θεέ μου τι έκανα», ήταν τρομερό. Να με διώξουν από την δουλειά, να μου αφαιρέσουν 20 χρόνια και να φάω 10 χρόνια φυλακή; Λέω, τόσο βαρύ ήταν το αδίκημα;»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης δείχνει πόσο την άγγιξαν όσα έζησε, είπε ότι δεν μπορεί πλέον να κρίνει κανέναν. «Δεν είμαι άξια να κρίνων κανέναν», είπε χαρακτηριστικά. Αποκαλύπτει ότι στο πρώτο δικαστήριο ήθελαν να την καταδικάσουν ισόβια. «Έφαγα 15 λόγω έντιμου βίου», είπε και πρόσθεσε: «Τελικά έφαγα 10 χρόνια κάθειρξη. Ζήτησα συγγνώμη από τους δικαστές».

Είπε ακόμα ότι ζήτησε μια δεύτερη ευκαιρία και δεν της την έδωσαν. «Παρακαλούσα τους δικαστές να μην μου δώσουν αυτή την ποινή και να μου δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία». Η 53χρονη είπε ότι έμεινε 23 ημέρες στην φυλακή και στο ερώτημα πως ήταν απάντησε: «Και μια μέρα να μείνεις μέσα είναι πολύ. Η φυλακή είναι φυλακή». Περιγράφοντας τις πρώτες ώρες του εγκλεισμού της είπε ότι ήταν σε κατάσταση σοκ και δεν μπορούσε ούτε να κλάψει. «Είχα παγώσει», είπε χαρακτηριστικά. «Ούτε ένα δάκρυ δεν έβγαλα. Ήμουν εντελώς παγωμένη. Ήμουν κέρινη. Είπα Τούλα πάρτο απόφαση θα μείνεις πολλά χρόνια μέσα. Πρέπει να μείνει δυνατή για την οικογένειά σου».


Είπε ακόμα ότι το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν όταν άκουσε την ποινή και την πήραν από τα δικαστήρια και η μεταφορά από το Μεταγωγών στην φυλακή. «Ο θόρυβος από τις πόρτες που κλείνουν είναι ανατριχιαστικός», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε την συνέντευξη της 53χρονης γυναίκας

newsit

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr