Οργή Στρατηγού Κωσταράκου κατά Κυβέρνησης και ΓΕΕΘΑ: «Ένα δυνατό χαστούκι στο πρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων»

Κεραυνοί από τις Βρυξέλλες και απο τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε με ευθείες Βολές κατά της Ηγεσίας του ΓΕΕΘΑ είχαμε σήμερα το πρωί με προσωπική ανάρτηση του Στρατηγού Κωσταράκου, για την Ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ που πήρε θέση σε εσωτερική Πολιτική.
«Έλειπα για μέρες στη Κίνα και εκεί η διεθνής ηλεκτρονική ενημέρωση δεν είναι εύκολη. Προσπαθώντας να ενημερωθώ έπεσα πάνω σε κάτι απίστευτο και απολύτως αδιανόητο τουλάχιστον για τη δική μου αντίληψη:

Η Ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, πριν από μερικές μέρες, για την επιβεβαίωση της νομιμοφροσύνης των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) σε απάντηση των λεγόμενων κάποιου βουλευτή που ήδη διαγράφηκε από το κόμμα του και διώκεται απο τη δικαιοσύνη.

Ένα δυνατό χαστούκι από το ΓΕΕΘΑ στο πρόσωπο των ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν τα τελευταία 44 χρόνια, απο το 1974.

Ολα αυτά τα χρονιά οι ηγεσίες των ΕΔ άλλα και ο κάθε στρατιωτικός χωριστά προσπαθήσαμε και πετύχαμε, να κρατήσουμε τις ΕΔ έξω απο το κάδρο της εσωτερικής πολιτικής δραστηριότητος.

Τεράστιο έργο, απόδειξη της σοβαρότητας, της σεμνότητας , του επαγγελματισμού μας και της άδολης αγάπης μας για την πατρίδα. Τεράστια η προσπάθεια, τεράστια και η επιτυχία.

Και αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά με την αγάπη, το σεβασμό και την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάνω από όλους τους θεσμούς στη χώρα.

Είναι αλήθεια οτι ολα αυτά τα χρόνια, για λόγους εντυπώσεων πολιτικοί παράγοντες ή δημοσιογράφοι αποπειράθηκαν πολλές φορές να παρασύρουν την στρατιωτική ηγεσία σε δηλώσεις ή ανακοινώσεις που θα σηματοδοτούσαν τη συμμετοχή της στα πολιτικά δρώμενα.

Απέτυχαν παταγωδώς μέχρι τώρα. Και τώρα ξαφνικά η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ παίρνει θέση σε ενα θέμα εσωτερικής πολιτικής. Κατά την άποψη μου πρόκειται για μέγα ολίσθημα εκ μέρους της, που θέλω να πιστεύω οτι οφείλεται σε αβλεψία και επιπολαιότητα.

Όμως αυτά δεν συγχωρούνται πόσο μάλλον στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Στην Ελληνική Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, το ΓΕΕΘΑ δεν νομιμοποιείται άλλα ούτε και του επιτρέπεται να εκφέρει άποψη ή θεση όταν πρόκειται για θέματα εσωτερικής πολιτικής.

Καλό θα είναι να μην επαναλάβει αυτο το ολίσθημα προτού ο σεβασμός, η εμπιστοσύνη και η αγάπη του λαού μας αρχίσουν να κλονίζονται.Οι προσπάθειες εκατοντάδων χιλιάδων συναδέλφων επί σχεδόν μισό αιώνα του το απαγορεύουν».

Η Ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι προσηλωμένες αποκλειστικά στην εκπλήρωση της αποστολής τους, όπως αυτή προκύπτει από το Σύνταγμα και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο…Και

Άφορά στην προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας, και της ασφάλειας των πολιτών εναντίον οποιασδήποτε εξωτερικής επίθεσης ή απειλής, καθώς και στην υποστήριξη των Εθνικών συμφερόντων.»

Σχόλιο :’Άρχισαν τα όργανα και από ότι φαίνεται η απαξίωση που νιώθει ο Έλληνας Στρατηγός της Ε.Ε από την Ελλάδα και σε άλλα θέματα …Θα αρχίσουν να προκαλούν τριγμούς σε ΥΠΕΘΑ και Επιτελεία τις αμέσως επόμενες ημέρες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει τον Στρατηγό της και αυτό θα φανεί οσονούπω …Εμείς που απλά δεν τον εκμεταλλευτήκαμε τα τρία τελευταία χρόνια ,μήπως ελπίζουνε να ξαναδούμε Έλληνα Στρατηγό σε αυτή εδώ τη θέση ; Χλωμό ή μάλλον απίθανο το βλέπουμε!!

πηγή: veteranos.gr