Ορεστιάδα: Συγκίνηση στην Υποστολή της Σημαίας. Σηκώνονται Όρθιοι από τις καφετέριες

Στην Ορεστιάδα η έπαρση και η υποστολή της σημαίας στην πλατεία της πόλης αποκτά ξεχωριστό και ιδιαίτερο χαρακτήρα κάθε Κυριακή.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του iefimerida.gr, οι πολίτες που βρίσκονται στην πλατεία στέκονται σε στάση προσοχής και όσοι βρίσκονται στις καφετέριες σηκώνονται όρθιοι για να αποδώσουν τιμή στο εθνικό μας σύμβολο. Εκείνη την στιγμή σχεδόν όλες οι καφετέριες και οι ταβέρνες που βρίσκονται στην πλατεία κλείνουν τη μουσική και οι πολίτες στέκονται προσοχή. Με τη δύση του ηλίου άγημα του στρατού μπαίνει στην πλατεία, κάνει την υποστολή της σημαίας και στη συνέχεια οι στρατιώτες ψέλνουν τον εθνικό ύμνο.

Την τελετή παρακολουθούν εκατοντάδες κάτοικοι της Ορεστιάδας που στέκονται προσοχή και ψέλνουν μαζί με το άγημα του στρατού τον εθνικό ύμνο. Υπενθυμίζεται, ότι από την Ορεστιάδα κατάγεται ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης, ο οποίος μαζί με τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη εξακολουθούν να βρίσκονται στις φυλακές της Αδριανούπολης από τις αρχές Μαρτίου.

«Δρόμος Ειρήνης» για τους δυο στρατιωτικούς

Την Κυριακή στην Ορεστιάδα πραγματοποιήθηκε «Δρόμος Ειρήνης» σε ένδειξη συμπαράστασης στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς. Οι δρομείς ξεκίνησαν από την πλατεία της Ορεστιάδας και κατέληξαν στο τελωνείο Καστανεών. Μάλιστα, όσοι συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου 18 χιλιομέτρων φορούσαν μπλε μπλούζες στις οποίες αναγραφόταν: «Άγγελε, Δημήτρη σας περιμένουμε». Ο «Δρόμος Ειρήνης» ήταν μια ιδέα του Νικόλαου Σιδηρόπουλου και διοργανώθηκε από τον Δήμο Ορεστιάδας. Μετά τον αγώνα οι δρομείς και πολλοί κάτοικοι της πόλης έψαλαν τον εθνικό ύμνο στην πλατεία της Ορεστιάδας.

Ιάσων Πιπίνης

ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr