Ομολογία του Πρώην υπουργού Γιώργου Σούρλα. Μου έδιναν μίζα 500 εκατ.
Www.true.gr

Ομολογία του Πρώην υπουργού Γιώργου Σούρλα. Μου έδιναν μίζα 500 εκατ.

Ομολογία υπουργού για μίζα που σοκάρει. Οποιοι λοιπόν έχουν και την παραμικρή αμφιβολία για μίζες σε υπουργούς από φαρμακευτικές εταιρείες, θα αναθεωρήσουν την άποψή τους διαβάζοντας το πρωτοσέλιδο θέμα της Κυριακάτικης Kontranews.

Πρόκειται για μία συγκλονιστική-αποκάλυψη πρώην υπουργού Υγείας. Οπως είπε του πρότειναν 500 εκατομμύρια δραχμές (1,5 εκατομμύρια ευρώ) για να αγοράσει εμβόλια πολυεθνικής εταιρείας.

Η ομολογία του πρώην υπουργού Γιώργου Σούρλα για την πρόταση, αποκαλύπτει όλο το δυσώδες κύκλωμα των πολυεθνικών του φαρμάκου. Μάλιστα, μόνο διαγωνισμό μίζας δεν έκαναν για να πάρουν τις προμήθειες του Δημοσίου. Και ασφαλώς από τις μέχρι τώρα αποκαλύψεις προκύπτει ότι υπήρχαν υπουργοί που δεν είχαν το σθένος του Γιώργου Σούρλα και υπέκυψαν στις μίζες των εκατομμυρίων ευρώ.

Θα θυμίσουμε πως σε προηγούμενο δημοσίευμα είχαμε αποκαλύψει πως για προμήθεια φαρμακευτικού υλικού αξίας μεγαλύτερης των 200 εκατομμυρίων ευρώ δόθηκε μίζα 40 εκατομμύρια ευρώ σε τέσσερις εταιρείες. Οι δύο ήταν πολυεθνικές και οι άλλες δύο ελληνικές, χωρισμένες σε ομάδες των δύο.


Η μία ομάδα έδωσε μίζα 14 εκατομμύρια ευρώ και η άλλη 36 εκατομμύρια. Και τα υλικά τα πληρώναμε στην Ελλάδα από 35 ως 50 εκατ. ευρώ, όπως αποκάλυψε ο προστατευόμενος μάρτυρας Μάξιμος Σαράφης. Για τα ίδια υλικά στην Ευρώπη οι τιμές σε διάφορες χώρες κυμαίνονταν από ως 5 ως 15 ευρώ.

Το πάρτι της μίζας αποκαλύπτεται και από το τρομερό άλμα που έκανε η φαρμακευτική δαπάνη στη χώρα μας. Το κόστος για τον ελληνικό λαό ανήλθε σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι δε μία από τις βασικές αιτίες που η χώρα χρεοκόπησε και μπήκε στα μνημόνια.


Η εβδομάδα που αρχίζει τη Δευτέρα είναι κρίσιμη και για το σκάνδαλο Novartis. Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφασίσει για την ανανέωση της θητείας, την παράταση ή την αντικατάσταση της Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη. Η τωρινή θητεία της τερματίζεται στις 31 Μαρτίου,

ΠΗΓΗ: eretikos.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr