Ομάδες περιθωριακών κάνουν έλεγχο ταυτοτήτων – Σύντομα και στο… σπίτι σας – Συγκρούσεις αλλοδαπών στη Θεσ/κη

Την στιγμή που δεν έχει κοπάσει ακόμη ο θόρυβος για τον «έλεγχο», τον οποίο υπέστησαν αστυνομικοί στου Ζωγράφου από μέλη του Ρουβίκωνα και τον ξυλοδαρμό αστυνομικών στο Πρωτοδικείο Αθηνών από κουκουλοφόρους, φαίνεται πως σημειώθηκε νέο κρούσμα «ελέγχου» από «περιθωριακά στοιχεία»!

Αδιανόητες διαστάσεις φαίνεται πως παίρνει η αναφορά- προτροπή της κ. Παπακώστα στο δικαίωμα των πολιτών να ελέγχουν αστυνομικούς, την ίδια μάλιστα ώρα που και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ επιδίδεται σε «κρεσέντο» ανεπίσημων διαρροών, που προξενούν χαοτικές καταστάσεις στο προσωπικό της αστυνομίας.

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, πριν από λίγη ώρα έγινε ενημέρωση στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ ότι ομάδα περίπου 30 ατόμων που φορούσαν κράνη και κουκούλες, έκαναν … έλεγχο διερχομένων ζητώντας ταυτότητες στη συμβολή της Δαβάκη με την οδό Πλαστήρα, στα όρια Καλλιθέας και Νέας Σμύρνης.

Μεταξύ των ατόμων που ζητήθηκαν ταυτότητες ήταν και αστυνομικός, ο οποίος αντιλαμβανόμενος τον κίνδυνο, άρχισε να τρέχει κατορθώνοντας ευτυχώς να διαφύγει τελικά!

Το αστυνομικό προσωπικό βρίσκεται σε αναβρασμό, έχοντας αντιληφθεί ότι η ηγεσία του περί άλλα τυρβάζει, αφήνοντας τους αστυνομικούς έκθετους και απροπαρασκεύαστους ώστε να διαχειριστούν ή ν’ αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους κρούσματα αυθαιρεσίας από πλευράς απροσδιόριστης ταυτότητας και προθέσεων πολιτών.

Άγριο ξύλο στη Θεσ/κη

Την ίδια ώρα τριτοκοσμική πόλη θυμίζει πλέον η Θεσσαλονίκη με συνεχείς συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών στο κέντρο της πόλης, μπροστά σε αστυνομικούς οι οποίοι αδυνατούν να ελέγξουν την κατάσταση!

Ειδικότερα, το νέο συμβάν σημειώθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους όταν 2-3 άτομα από ομάδα αλλοδαπών άρχισαν να χειροδικούν ο ένας εναντίον του άλλου για άγνωστο λόγο, λίγα μόλις μέτρα από το Α.Τ. Λευκού Πύργου!

Μάλιστα, παρότι στο σημείο υπήρχε αστυνομική δύναμη, της ομάδας Ζ, τα άτομα συνέχισαν να χειροδικούν μπροστά στα μάτια των… έντρομων περαστικών (οι οποίοι φυσικά θα… έπεσαν από τα σύννεφα) σαν να μην υπήρχαν.

Μετά από λίγη ώρα, και κατόπιν «ωρίμου» σκέψεως οι αστυνομικοί της «Ζ» και μετά απο απειλές εναντίον τους αποφάσισαν να επέμβουν και προχώρησαν σε προσαγωγές ατόμων, τα οποία θα αφεθούν ελεύθεροι στη συνέχεια.

Αν και παράνομα στη χώρα οι αλλοδαποί δε θα υποστούν καμία δίωξη, ενώ για απέλαση ούτε λόγος:

Όποιος θέλει μπορεί να έρθει στην Ελλάδα, όποτε θέλει και από όπου θέλει και κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί.

Σημειώνεται πως στο σημείο βρίσκονταν περίπου 50 αλλοδαποί όλοι «πρόσφυγες».

Δείτε το βίντεο του TyposThes από τη στιγμή των «προσαγωγών»:

πηγη: pronews.gr