Όλο και περισσότερες γυναίκες κοντά στα 60 προσπαθούν να γίνουν μητέρες
Www.true.gr

Όλο και περισσότερες γυναίκες κοντά στα 60 προσπαθούν να γίνουν μητέρες

Οι Υγειονομικές Αρχές στη Βρετανία έξέδωσαν οδηγίες προς τους επαγγελματίες της υγείας, που περιλαμβάνουν συμβουλές για το πώς πρέπει να χειρίζονται «δύσκολες συζητήσεις» με ζευγάρια προχωρημένης ηλικίας που θέλουν να κάνουν παιδί

Όλο και περισσότερες γυναίκες μέσης ή προχωρημένης ηλικίας προσπαθούν πλέον να αποκτήσουν παιδί μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης, εμπνευσμένες ενδεχομένως από τις πολυάριθμες σελέμπριτις που τεκνοποιούν μετά τα 50 τους, όπως η Τζάνετ Τζάκσον.
Η κατακόρυφη αύξηση των κυήσεων σε γυναίκες από 50 έως 60 ετών ώθησε τις Υγειονομικές Αρχές στη Βρετανία να εκδώσουν οδηγίες προς τους επαγγελματίες της υγείας, που περιλαμβάνουν συμβουλές για το πώς πρέπει να χειρίζονται «δύσκολες συζητήσεις» με ζευγάρια προχωρημένης ηλικίας που θέλουν να κάνουν παιδί.

Στο μεγαλύτερο συνέδριο με θέμα τη γονιμότητα στον κόσμο στο Ντένβερ, ομιλητές υπογράμμισαν τις δραστικές αλλαγές και επιπλοκές που μπορεί να προκαλέσει στη ζωή μιας γυναίκας η κύηση κατά την έκτη δεκαετία της ζωής της. Ειδική αναφορά έγινε επίσης στο τραύμα που αντιμετωπίζουν πολλά από τα παιδιά αυτών των οικογενειών, που χάνουν τους γονείς τους στην ηλικία που τους χρειάζονται περισσότερο.«Βλέπουμε ολοένα και περισσότερες γυναίκες κοντά στα 60 να προσεγγίζουν κλινικές εξωσωματικής γονιμοποίησης για να κάνουν παιδί. Σύμφωνα με έρευνες, είναι ιδιαίτερα τραυματικό για ένα παιδί να χάσει έναν γονιό σε μικρή ηλικία. Επίσης, ο συναισθηματικός αντίκτυπος του να χρειαστεί να φροντίσεις τον ηλικιωμένο γονιό σου στην εφηβεία σου είναι ιδιαίτερα αρνητικός», ανέφερε στο συνέδριο η ψυχολόγος Δρ. Τζουλιάν Ζουέιφελ.

Το 2006, η Μαρία ντελ κάρμελ Μπουσάντα, από τη Βαρκελώνη, έσπασε το ρεκόρ της εγκυμοσύνης σε προχωρημένη ηλικία, αποκτώντας δίδυμα μια εβδομάδα πριν απο τα 67 της γενέθλια. Η Μπουσάντα πέθανε από ασθένεια το 2009.

babyradio

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr