Ολλανδία: Το lockdown έφερε διαδηλώσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία! (βίντεο)
Www.true.gr

Ολλανδία: Το lockdown έφερε διαδηλώσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία! (βίντεο)

Το νέο Lockdown ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει για τρεις εβδομάδες

Από σήμερα Σάββατο (13/11) και για τρεις εβδομάδες, η Ολλανδία μπαίνει και πάλι σε μερικό Lockdown, με εστιατόρια και καταστήματα να κλείνουν νωρίτερα ενώ οι αθλητικές διοργανώσεις θα πραγματοποιούνται χωρίς θεατές.

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης εξόργισαν πολύ κόσμο, ο οποίος κατέβηκε στο δρόμο να διαμαρτυρηθεί και συγκρούστηκε με την αστυνομία.

Μολότωφ και εκτοξευτήρες νερού

Η ολλανδική αστυνομία ανέπτυξε σήμερα το βράδυ ένα θωρακισμένο όχημα εκτόξευσης νερού για να διαλύσει ένα πλήθος διαδηλωτών στη Χάγη που πετούσαν πέτρες και μολότοφ για να διαμαρτυρηθούν για την νέα επιβολή μερικού που ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της αναζωπύρωσης της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.


Περίπου 200 διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης και Ασφάλειας, όπου ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε έδωσε συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει τα νέα μέτρα.

Σύμφωνα με αυτά, η χώρα θα επιστρέψει σε μερικό λοκντάουν από αύριο Σάββατο, αφότου η κυβέρνηση έδωσε εντολή τα εστιατόρια και τα καταστήματα να κλείνουν νωρίτερα και απαγόρευσε την παρουσία θεατών σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την αύξηση- ρεκόρ των κρουσμάτων Covid-19.


Ο Ρούτε δήλωσε πως οι υγειονομικοί περιορισμοί, που οι Ολλανδοί νόμιζαν ότι θα τέλειωναν για τα καλά, θα επιβληθούν εκ νέου για τρεις εβδομάδες.

Πηγή:lawandorder.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr