Όλοι ψάχνουν τον χαμένο θησαυρό των Ναζί στην Αχαΐα. Έχουν ήδη εντοπιστεί πολλές λίρες
Www.true.gr

Όλοι ψάχνουν τον χαμένο θησαυρό των Ναζί στην Αχαΐα. Έχουν ήδη εντοπιστεί πολλές λίρες

Ο επί 80 χρόνια χαμένος θησαυρός, έχει κάνει τους χρυσοθήρες να είναι σε ντελίριο και να «χτενίζουν» την Αχαΐα, προσπαθώντας να τον εντοπίσουν.

Μάλιστα, έχουν ήδη εντοπιστεί πολλές λίρες σε δύο χωριά της Δυτικής Αχαΐας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» η πρώτη ιστορία εκτυλίχθηκε σε ένα πεδινό χωριό κοντά στην Κάτω Αχαΐα, με πρωταγωνιστές μία κοπέλα και δύο άτομα του στενού της περιβάλλοντος.

Η παρέα, αξιοποιώντας μαρτυρίες έχει εντοπίσει μεγάλο αριθμό λιρών, που ήταν θαμμένες σε οικόπεδο ενός εκ των συγγενών της κοπέλας.

Η άλλη ιστορία εκτυλίχθηκε στον Άραξο, με πρωταγωνιστή νεαρό ιδιοκτήτη μεγάλου οικοπέδου, που και εκείνος βασίστηκε σε μαρτυρίες συγγενών του. Με ομάδα ειδικών από την Αθήνα και με τη χρήση μέσων από το εξωτερικό, οργάνωσε έρευνα στο χώρο που του είχαν υποδείξει. Το μηχάνημα, εντόπισε από μεγάλη απόσταση, ακόμα και από τη θάλασσα, λίρες στο υπέδαφος!


Πυρετός ανασκαφών στην Αχαΐα για θησαυρό των Ναζί

Οι πληροφορίες λένε ότι εκεί, την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής υπήρξε ένα από τα βασικότερα στρατηγεία των ναζί, με θησαυρό σε λίρες, που ξεπερνούν τις 100.000!


Σε αυτή την περίπτωση, οι τεχνικοί συμφώνησαν να πάρουν το 50% σε περίπτωση που βρεθούν οι λίρες, αφού ήδη τα έξοδά τους για τα μηχανήματα είναι μεγάλα.

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» αυτή την περίοδο βρίσκονται στις ΗΠΑ για να τελειοποιήσουν το καταληλότερο εργαλείο αναζήτησης, ώστε να είναι πιο συγκεκριμένο το σημείο που θα γίνει η ανασκαφή.

Πηγή: e-radio.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr