Όλη η Αλήθεια Πίσω από τις «Κολασμένες» Πόρτες του Χαρεμιού. Η Πραγματικότητα που Σίγουρα Δεν Πίστευες οτι Υπάρχει.

Η πολυγαμία και τα χαρέμια, η απουσία εκπαίδευσης και η έλλειψη δικαιωμάτων, τα λαμπερά διαμάντια και τα χιτζάμπ.

Οι ζωές των συζύγων γυναικών στην Αραβία, έχουν τόσα πολλά στερεότυπα στα μάτια των αλλοδαπών που δυσκολεύουν να διακρίνουν την αλήθεια από τους μύθους.

Παρακάτω, θα διαβάσετε για το ποια είναι η πραγματική ζωή των όμορφων και μυστηριωδών Ανατολικών γυναικών.

Γάμος από συνοικέσιο

*Οι μισοί γάμοι στις Αραβικές χώρες εξακολουθούν να διευθετούνται σύμφωνα με τη βούληση των γονέων. Και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι κανείς δεν ζητά τη γνώμη του κοριτσιού.

*Η υπογραφή σύμβασης γάμου είναι υποχρεωτική. Σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο, είναι υποχρεωτικός κανόνας στις Αραβικές χώρες.

*Οι γυναίκες σπάνια παντρεύονται άνδρες με άλλη θρησκεία, επειδή μπορούν να απελαθούν από τη χώρα τους με ένα τέτοιο γάμο. Οι άνδρες έχουν περισσότερα προνόμια σε αυτήν την κατάσταση και μπορούν να παντρευτούν Χριστιανές οι Εβραίες.

Αλλά σε αυτή την περίπτωση, το κορίτσι δεν θα πάρει την υπηκοότητα και τα παιδιά θα μείνουν με τον πατέρα τους εάν διαζευχθούν.

*Στις περισσότερες Αραβικές χώρες υπάρχει ένα όριο ηλικίας για τους γαμπρούς και τις νύφες, τα 18 έτη. Για παράδειγμα, οι πολίτες της Τυνησίας μπορούν να παντρευτούν στα 18 σύμφωνα με το νόμο, αλλά η μέση ηλικία των νυμφών είναι 25 και οι γαμπροί είναι 30.

Ωστόσο, σε ορισμένες αναπτυσσόμενες χώρες, οι γάμοι σε νεότερη ηλικία είναι ακόμα δημοφιλείς. Στη Σαουδική Αραβία και την Υεμένη, για παράδειγμα, τα περισσότερα από τα κορίτσια παντρεύονται πριν από την ηλικία των 18 ετών.

Γαμήλιες τελετές

Οι παραδόσεις ποικίλλουν σε διαφορετικές χώρες, αλλά στην Αραβία η νύφη και γαμπρός γιορτάζουν τον γάμο τους χωριστά.

*Ο «αρσενικός γάμος» μπορεί να γιορταστεί άλλη μέρα από το γάμο της νύφης. Κατά κανόνα, είναι πολύ απλό: το τσάι, ο καφές, το δείπνο και η επικοινωνία διαρκεί όχι περισσότερο από 4 ώρες συνολικά. Οι νύφες γιορτάζουν πιο ανοιχτά σε ένα μεγάλο χώρο με σερβιτόρους και καλλιτέχνες.

*Ο «γυναικείος γάμος» ??είναι μια ευκαιρία να αναδείξουν τα διαμάντια, τα παπούτσια σχεδιαστών και τα νυχτικά, διότι συνήθως όλη αυτή η ομορφιά κρύβεται πίσω από τα χιτζάμπ και τα πέπλα.

Οι άνθρωποι απαγορεύονται αυστηρά εδώ. Το προσωπικό είναι μόνο γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων τραγουδιστών, φωτογράφων και DJ.


*Η επίσκεψη του συζύγου ανακοινώνεται εκ των προτέρων, έτσι ώστε όλες οι γυναίκες να μπορούν να καλύψουν τον εαυτό τους. Αν ο σύζυγος φτάσει με τους αδελφούς του ή τον πατέρα του, τότε η νύφη καλύπτεται επίσης με μια λευκή αβαεία.

*Απαγορεύεται η παρουσίαση αντικειμένων που σχετίζονται με το αλκοόλ στον Αραβικό πολιτισμό, συμπεριλαμβανομένων των οίνων και των ποτηριών σαμπάνιας.

Οι άνθρωποι παρουσιάζουν συνήθως διαφορετικά χειροποίητα έργα τέχνης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο εσωτερικό του μελλοντικού σπιτιού του ζευγαριού. Απαγορεύεται επίσης η παρουσίαση χρυσών κοσμημάτων και μετάξι για τους άνδρες.

Πολυγυνία

*Οι περισσότεροι γάμοι είναι μονογαμικοί. Δεν έχει κάθε Άραβας την πολυτέλεια να έχει αρκετές συζύγους. Το Ισλάμ τους επιτρέπει να έχουν μέχρι και 4 συζύγους.

Αλλά καθένας από αυτούς θα πρέπει να έχει ένα σπίτι και να τις παρέχει ίσα ποσά δώρων, προσοχής, κοσμημάτων κ.ο.κ. Η ύπαρξη αρκετών συζύγων είναι προνόμιο των σεΐχηδων και πολύ πλούσιων ανθρώπων.

*Ο πρώτος γάμος είναι ο πιο σημαντικός. Ανεξάρτητα από το πόσες γυναίκες έχει ένας άνθρωπος, ο πρώτος «μεγάλος» γάμος παραμένει και η πρώτη γυναίκα είναι «ανώτερος».

*Αν κάποιος βρει άλλη σύζυγο, οι άλλες σύζυγοι πρέπει να το αποδεχθούν. Πρέπει να ακολουθήσουν την απόφαση του ανθρώπου τους και να μην παρουσιάσουν συναισθήματα. Κατά κανόνα, όλες οι σύζυγοι ζουν σε διαφορετικά σπίτια και δεν συναντώνται συχνά.

Διαζύγιο

*Σύμφωνα με την παλιά παράδοση, ένας άντρας που θέλει να διαζευχθεί τη σύζυγό του θα μπορούσε να επαναλάβει τη φράση «Θα σε χωρίσω» 3 φορές.

Μετά από αυτό, η σύζυγός του υποτίθεται ότι θα παραμείνει στο σπίτι του για μια ορισμένη περίοδο για να βεβαιωθεί ότι δεν είναι έγκυος.

Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου αναμονής, ο σύζυγος μπορεί να πάρει πίσω τη σύζυγό του απλά λέγοντας: «Σε παίρνω πίσω».

Επιτρέπεται να επαναλάβει αυτή τη διαδικασία 3 φορές. Μετά το 3ο διαζύγιο, δεν του επιτρέπεται να ξαναπαντρευτεί.

*Μια γυναίκα μπορεί να υποβάλει αίτηση διαζυγίου εάν ο σύζυγός της δεν της παρέχει αρκετά καλά πράγματα. Τέτοιες περιπτώσεις εξετάζονται προσεκτικά στα δικαστήρια και συχνά πραγματοποιούνται.


*Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο για μια γυναίκα να πάρει διαζύγιο, επειδή τα δικαστήρια συχνά έχουν προκαταλήψεις αποφάσεων που υποστηρίζουν την πλευρά του συζύγου.

Δικαιώματα γυναικών

*Παρά τα στερεότυπα, οι γυναίκες στην Αραβία είναι πολύ σεβαστές από τους άνδρες. Μια φορά την εβδομάδα, όλες οι παραλίες, τα υδάτινα πάρκα και τα ινστιτούτα αισθητικής στα είναι ανοικτά μόνο για γυναίκες.

Ωστόσο, η σύζυγος ενός Μουσουλμάνου κάνει τα πάντα με την άδεια του συζύγου της. Αν θέλει να πάει κάπου, πρέπει πρώτα να πει στον σύζυγό της για αυτό και να πάρει την άδειά του.

Ρούχα

*Οι γυναίκες πρέπει να κρύβουν το σώμα τους κάτω από χαλαρά ρούχα. Μπορούν να φορούν οτιδήποτε κάτω από αυτά τα χαλαρά ρούχα: μίνι φούστες, τζιν και σορτς.

Αλλά όταν βγαίνει, μια γυναίκα πρέπει να καλύπτει τον εαυτό της με ένα μακρύ χαλαρό φόρεμα και να κρύβει το πρόσωπό της πίσω από ένα πέπλο.

Εκπαίδευση και δουλειά

*Εάν μια γυναίκα θέλει να αποκτήσει εκπαίδευση, δεν απαγορεύεται. Πολλά κορίτσια πηγαίνουν ακόμη στο εξωτερικό για να σπουδάσουν.

*Οι δουλειές του νοικοκυριού βρίσκονται στους ώμους μιας γυναίκας. Αλλά στις πλούσιες χώρες, το καθήκον αυτό εκπληρώνεται από τους οικιακούς βοηθούς και το κύριο καθήκον μιας γυναίκας, είναι η γέννηση των μωρών και η ανατροφή τους.

*Επίσης, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι γυναίκες μπορούν να κατέχουν τη θέση ενός δικαστή και να εργάζονται σε κυβερνητικά τμήματα, όπως στην αστυνομία.

Περισσότερο από το 26% του κοινοβουλίου αποτελείται από γυναίκες στην Τυνησία. Το εμπόδιο εδώ μπορεί να είναι μόνο το γεγονός ότι σε πολλές Αραβικές χώρες, μια γυναίκα δεν μπορεί να πάει στη δουλειά χωρίς την άδεια του συζύγου της ή του κηδεμόνα της.

Πηγή brightside.me