Όλη η Αλήθεια Πίσω από την Κομμωτική. Δείτε Τι τραβάνε οι Κομμώτριες εν ώρα Εργασίας και Δεν το Μαρτυράνε.

Μια φωτογραφία της πλάτης μιας γυναίκας που καλύπτεται με κόκκινα σημάδια που την κάνουν να μοιάζει σαν να τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα, κάνει το γύρο του διαδικτύου αλλά τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται.

Η φυσιοθεραπεύτρια και κομμώτρια Hitesth Patel κοινοποίησε μια φωτογραφία μιας πελάτισσας της, Grace Campbell στο Facebook, εξηγώντας ότι η δουλειά της είχε οδηγήσει στον τραυματισμό στην πλάτη της.

Η Hitesh εξήγησε ότι κάνοντας στην Grace μια θεραπεία που ονομάζεται gua sha, απελευθέρωσε την «στασιμότητα» των μυών και εμφανίστηκαν στο δέρμα της κόκκινα σημάδια γνωστά ως petechiae.

«Με την καθιστική δουλειά για μεγάλο χρονικό διάστημα δημιουργείτε στασιμότητα στη ροή του αίματος η οποία συσσωρεύεται στους μυς και προκαλεί πόνο. Μέσω του gua sha, το σώμα απελευθερώνει αυτή τη στασιμότητα που είναι αποθηκευμένη στους μυς. Τα κόκκινα σημάδια δείχνουν πού είναι υπάρχει πρόβλημα στον ιστό», εξήγησε η Hitesh.

Τα Petechiae μοιάζουν με εξάνθημα ή μώλωπες, αλλά είναι στην πραγματικότητα είναι αιμοσφαίρια αγγεία που έχουν πιεστεί από τα τριχοειδή αγγεία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής. Καθώς το σώμα αρχίζει να απορροφά την ενέργεια του μασάζ, βελτιώνει την κυκλοφορία αίματος και δημιουργεί ένα αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα.

Ανάλογα με το πόσο κατεστραμμένη είναι αυτή η περιοχή το δέρμα μπορεί να γίνει από ανοιχτό ροζ χρώμα σε πολύ σκούρο μαύρο μοβ χρώμα, εξήγησε η Hitesh.

«Το ανοικτό ροζ δείχνει απλώς καθημερινή κόπωση, τα κόκκινα σημάδια δείχνουν λίγο περισσότερη κόπωση και ζημιά. Όταν εμφανιστεί το μωβ και μαύρο χρώμα δείχνουν μεγάλη στασιμότητα και η θεραπεία μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Η θεραπεία αυτής της γυναίκας απελευθέρωσε όλη αυτή τη στασιμότητα, δίνοντας της κινητικότητά και μείωση του πόνου και της φλεγμονής.».

Η ανάρτηση της Hitesh για τη Grace έχει σίγουρα εξάψει τη φαντασία των ανθρώπων και έχει μοιραστεί 20.000 φορές από τότε που ανέβηκε στο διαδίκτυο.

Credit: dailymail.co.uk