Όλη η Αλήθεια για το Τεχνητό και το Ακρυλικό Μανικιούρ. Πόσο Επικίνδυνα Είναι για την Υγεία μας;

Είναι όμορφα, δεν χρειάζονται πολύ περιποίηση και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Πλέον όμως κυκλοφορούν πολλές φήμες που θέλουν αυτή την τεχνική να είναι βλαβερή για τα νύχια.

Για να σας λυθούν οι απορίες, η Suzie από το Nail Career Education μίλησε για το συγκεκριμένο θέμα. Σε συνεργασία με τον επιστήμονα και σύμβουλο της βιομηχανίας ομορφιάς Doug Schoon, οι δυο τους ξεκαθάρισαν το θέμα λέγοντας απλά «όχι.» Η απάντηση βέβαια δεν είναι τόσο απλή.  

Αυτό που εξήγησαν οι δυο τους είναι πως όταν γίνει καλά και συντηρηθεί σωστά, το ακρυλικό μανικιούρ δεν πρόκειται να βλάψει τα φυσικά σας νύχια. Οπότε, πώς ξέρετε αν κάνατε τα πάντα όπως έπρεπε; Κατ’αρχάς, δεν θα πρέπει να πονάτε.


Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην αφαίρεση. Εάν γίνει βιαστικά και απρόσεκτα, μπορεί να προκληθεί τραυματισμός και με τον καιρό να εξασθενήσουν τα νύχια.

Το θέμα δεν είναι η ταχύτητα αλλά το αποτέλεσμα. Άλλο ένα θέμα είναι η αρχική τοποθέτηση. Πολλοί στο διαδίκτυο μιλάνε για μολύνσεις, σπασμένα νύχια και φλεγμονές.

Τα νύχια θα πρέπει να προετοιμάζονται κατάλληλα πρώτα. Επίσης, οι ακτίνες UV δεν θα πρέπει να κάνουν τα δάχτυλά σας να καίνε λες και έχετε πάρει φωτιά.


Για να τα συντηρείτε, να τα καθαρίζετε συχνά με βουρτσάκι για τα νύχια. Καθώς μεγαλώνουν, θα χρειαστεί να τα ανανεώνετε κάθε μήνα αλλιώς μπορεί να σπάσουν ή να μολυνθούν.

Εσείς τι σχέση έχετε με το τεχνητό μανικιούρ; Σας αρέσει ή δεν το συμπαθείτε;

Πηγή