Όλη η Αλήθεια για την Κολονοσκόπηση. Πως Γίνεται, Γιατί την Προτείνουν οι Γιατροί και Ποιοι οι Κίνδυνοι...
Www.true.gr

Όλη η Αλήθεια για την Κολονοσκόπηση. Πως Γίνεται, Γιατί την Προτείνουν οι Γιατροί και Ποιοι οι Κίνδυνοι…

Ο καρκίνος του εντέρου είναι η δεύτερη πιο συνηθισμένη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ. Περίπου 135,000 άνθρωποι διαγνώστηκαν το 2012 και πάνω από 51,000 πέθαναν από αυτόν.

Οι άντρες και οι γυναίκες που είναι άνω των 50 πρέπει να εξετάζονται τακτικά καθώς το να προλάβουν την ασθένεια στα πρώτα της στάδια είναι πολύ σημαντικό.

Ενώ υπάρχουν τρεις αποδεκτές εξετάσεις, οι γιατροί συνιστούν απλά κολονοσκόπηση και πολλές φορές δεν αναλύουν τις άλλες επιλογές που έχουν οι ασθενείς μαζί με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

Μειονεκτήματα της κολονοσκόπησης

Περίπου 1 στις 350 κολονοσκοπήσεις καταλήγουν να προκαλούν βλάβες. Είναι πολύ σπάνιο αλλά έχουν προκληθεί και θάνατοι από την εξέταση αυτή. Οι σιγμοειδοσκοπήσεις έχουν πολύ λιγότερες επιπλοκές, ωστόσο οι γιατροί προτείνουν τις κολονοσκοπήσεις στο 95% των περιπτώσεων.Αυτό συμβαίνει λόγω της αμοιβής που παίρνουν οι γιατροί για την εξέταση αυτή, η οποία είναι πολύ μεγαλύτερη στην κολονοσκόπηση.

Κάποιοι από τους κινδύνους της εξέτασης περιλαμβάνουν:

  • Διάτρηση του κόλον.
  • Δυστίωση και άλλες ανισορροπίες του εντέρου λόγω των καθαρτικών.
  • Επιπλοκές από την αναισθησία.
  • Λάθος ενδείξεις. Περίπου 30 με 40% των αντρών κάνουν αγωγή για καρκίνο του προστάτη ενώ έχουν καλοήθεις όγκους.
  • Μολύνσεις από ακατάλληλα απολυμασμένα εργαλεία.

Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για τις επιλογές σας:

  • Οι εξετάσεις DNA στα κόπρανα ψάχνουν για καρκινικά κύτταρα.
  • Η ευέλικτη σιγμοειδοσκόπηση είναι σαν την κολονοσκόπηση αλλά εξετάζεται μόνο ένα κομμάτι του πρωκτού και χρειάζεται λιγότερη προετοιμασία.
  • Το διάλυσμα βαρίου με διπλή αντίθεση είναι ένας τύπος ακτινογραφίας κατά τον οποίο χρησιμοποιείται αέρας και βάριο μέσα στο κόλον για να βγει μία λεπτομερής εικόνα. Πρέπει να προετοιμαστεί το έντερο αλλά δεν χρειάζεται να γίνει νάρκωση.
  • Η αξονική κολονογραφία είναι μία εξέταση που δημιουργεί λεπτομερείς φωτογραφίες που ο γιατρός αργότερα θα εξετάσει για να δει αν υπάρχουν πολύποδες ή καρκίνος. Χρειάζεται να γίνει προετοιμασία του εντέρου αλλά όχι και νάρκωση και αν βρεθεί κάτι ύποπτο, μπορεί να γίνει κολονοσκόπηση.

Εάν αποφασίσετε να προχωρήσετε με την κολονοσκόπηση, να προσέχετε, καθώς το 80% των εργαλείων δεν αποστειρώνονται σωστά.Δείτε παρακάτω την συνέντευξη ενός ειδικού:

Τελικά, η οπτική εξέταση είναι η πιο αξιόπιστη μέθοδος και αυτό ακριβώς επιτρέπει η κολονοσκόπηση. Εκτός όμως από διαγνωστικό εργαλείο, είναι ένα μέσο χειρουργικής παρέμβασης. Βγάζουν μία φωτογραφία από τον πολύποδα, παίρνουν δείγμα και το στέλνουν για βιοψία. Οπότε μπορεί να σας σώσει την ζωή και σίγουρα είναι μία από τις επιλογές σας.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην ρισκάρετε επιπλοκές από μολυσμένο εξοπλισμό. Να δέχεστε αυτή την εξέταση μόνο από εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν υπεροξικό οξύ στην αποστείρωση των εργαλείων.

Credit: theheartysoul.com

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr