Όλοι Απόρησαν όταν τους είπε ότι είναι Μοντέλο. Το Σοκ που έπαθαν όμως όταν Σήκωσε Την Μπλούζα Δεν Περιγράφεται.
Www.true.gr

Όλοι Απόρησαν όταν τους είπε ότι είναι Μοντέλο. Το Σοκ που έπαθαν όμως όταν Σήκωσε Την Μπλούζα Δεν Περιγράφεται.

Πόσο συχνά ξυρίζετε τα πόδια σας; Τι γίνεται με το πηγούνι σας; Όταν η Adele αναγνώρισε την ανάπτυξη τρίχας του προσώπου της – την οποία αποκαλούσε Larry – κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, επαινέθηκε από τις άλλες γυναίκες.

Παρόλο που εξακολουθεί να υπάρχει ταμπού, οι τρίχες στο πρόσωπο των γυναικών είναι πολύ πιο συχνό φαινόμενο από ό, τι αντιλαμβανόμαστε. Περίπου το 40% των γυναικών έχουν κάποιες ανεπιθύμητες τρίχες προσώπου.

Προκαλούμενες από μια ποικιλία συνθηκών υγείας και ακόμη και απλά από τη γενετική, πολλές γυναίκες εμφανίζουν ανάπτυξη τριχών στο πρόσωπό και το στήθος τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αλλά τώρα, περισσότερες γυναίκες από ποτέ, έγκυες ή μη, αγκαλιάζουν τις δικές τους τρίχες προσώπου – και η απάντηση που παίρνουν είναι πολύ πιο επική από ό, τι θα περίμενε κανείς.

Το μοντέλο, η αίσθηση του Instagram, ο προπονητής της ζωής και ακτιβίστρια της αυτοπεποίθησης Harnaam Kaur, είναι ένας από τους οδηγούς αυτού του κινήματος.

Όταν τους έλεγε οτι είναι μοντέλο απορούσαν αλλα το μεγαλύτερο Σοκ το ερχόταν όταν έβλεπαν το σώμα της και καταλάβαιναν οτι είναι γυναίκα…

Η 27χρονη Kaur, άρχισε να παρατηρεί την ανάπτυξη μαλλιών στο πρόσωπο, τα χέρια και το στήθος της, όταν ήταν 11 ετών και αργότερα διαγνώστηκε με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, που μπορεί να προκαλέσει υπερβολική αύξηση των ανδρικών ορμονών.Αφού της φέρονταν άσχημα στο σχολείο, άρχισε να ξυρίζει και να αποτριχώνει τις τρίχες της, να απομονώνεται και να αυτοκαταστρέφεται.

Ωστόσο, στα 16 της έγινε Sikh – μια θρησκεία που απαγορεύει την κοπή των μαλλιών του σώματος – και έτσι έπρεπε να αφήσει τα μαλλιά της να μεγαλώσουν.

Παρόλο που δεν έχει πλέον αυτή τη θρησκεία, η Kaur έχει διατηρήσει τις τρίχες στο πρόσωπό της και πιστεύει ότι απαιτείται περισσότερη αποδοχή των γυναικείων σωμάτων:

«Θεωρώ αρνητικό το γεγονός οτι το γυναικείο σώμα έχει πολιτική. Από τα μαλλιά μας, τα οποία διακρίνονται όταν κοσμούνται φυσικά, στο πρόσωπό μας και στο μακιγιάζ που φορούμε», είπε, μιλώντας στο Instagram της.

Το 2016, στην Kaur απονεμήθηκε ένα παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για το γεγονός ότι ήταν η νεότερο γυναίκα με πλήρη γενειάδα, ένα βραβείο που ελπίζει ότι θα εμπνεύσει και άλλες γυναίκες.

«Ο τρόπος που απεικονίζονται τα όργανα των γυναικών και τα όργανα των ανδρών δεν είναι στην πραγματικότητα η φυσική τους μορφή», γράφει στο Instagram.Η Rose Geil, από το Όρεγκον, από την άλλη, λέει ότι η απόφαση να αφήσει τη γενειάδα της να μεγαλώσει, την έχει κάνει να αισθάνεται πιο σέξι και θηλυκή από ποτέ:

«Σίγουρα αισθάνομαι πιο θηλυκή από τότε που έχω αφήσει τα γένια μου να μεγαλώσουν, δίνοντας στον εαυτό μου την ελευθερία να είναι ακριβώς όπως είναι, γι’ αυτό σίγουρα αισθάνομαι γυναίκα, αισθάνομαι σέξι».

Μετά από 20 χρόνια ξυρίσματος και επένδυσης σε δαπανηρές διαδικασίες λέιζερ για να κρύψει τις παχιές της τρίχες, πήρε τη γενναία απόφαση να παραιτηθεί από το ξυράφι.

Σε έναν κόσμο όπου αρκετοί από εμάς φρικάρουν και ντρέπονται αν οι τρίχες τους είναι δυο μέρες αξύριστες, αυτές οι γυναίκες είναι αναμφισβήτητα εμπνευσμένες!

Credit: fournine.net

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr