Οδηγός σχολικού λεωφορείου πρόσφερε σε παιδί που κρύωνε τα γάντια του αλλά η καλοσύνη του δεν περιορίστηκε μόνο εκεί

Οδηγός σχολικού λεωφορείου πρόσφερε σε παιδί που κρύωνε τα γάντια του αλλά η καλοσύνη του δεν περιορίστηκε μόνο εκεί
Ένα νεαρό αγόρι στην πολιτεία της Ουάσιγκτον όταν επιβιβάστηκε στο σχολικό λεωφορείο έκλαιγε κι έτσι τράβηξε την προσοχή του οδηγού, ο οποίος έδωσε αμέσως στο αγόρι τα γάντια του. Η καλοσύνη του οδηγού δεν τελείωσε εκεί, καθώς αυτό που έκανε μετά ήταν ακόμη πιο συγκινητικό!

Σε ένα πρωινό του Δεκέμβρη του 2016, ένα μικρό αγόρι στο Kennewick της Ουάσιγκτον περίμενε το σχολικό λεωφορείο μέσα στην παγωνιά, χωρίς γάντια και σκούφο. Έκλαιγε μέχρι τη στιγμή που έφτασε το λεωφορείο. Ο 52χρονος οδηγός, John Lunceford βετεράνος του στρατού των Η.Π.Α , είδε το παιδί κι αμέσως έβγαλε τα γάντια εργασίας του και του τα έδωσε.

“Τα αυτιά του ήταν κόκκινα και τα χέρια του ροζ από το κρύο. Πήρα τα γάντια εργασίας μου και τα έβαλα στα χεράκια του, αλλά εκείνος έκλαιγε μέχρι να φτάσουμε στο σχολείο “, δήλωσε ο Lunceford.

Η πράξη καλοσύνης του Lunceford δεν τελείωσε εκεί. Αφού αποβίβασε τους μαθητές στο σχολείο, πήγε σε ένα κατάστημα και, σύμφωνα με το σχολικό συμβούλιο του Kennewick, «αγόρασε δέκα σκούφους και δέκα μαύρα ή ροζ ζευγάρια γάντια και γύρισε πίσω στο σχολείο».

Με τη βοήθεια ενός διαχειριστή, ο οδηγός βρήκε το αγόρι στη βιβλιοθήκη με τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης του κι έδωσε στο αγόρι ένα ζευγάρι γάντια και έναν σκούφο.

Ο Lunceford είπε ότι είναι παππούς ενός μικρού αγοριού και δε θέλει κανένα παιδί να υποφέρει. Επίσης είπε σε όλους τους μαθητές που ήταν στη βιβλιοθήκη ότι θα έδινε έναν σκούφο κι ένα ζευγάρι γάντια σε όποιο παιδί ήταν το πρωί στο σχολικό του και δεν είχε. Ένα κορίτσι του είπε τότε ότι χρειαζόταν έναν σκούφο

«Τα μέλη του προσωπικού μας έχουν μεγάλη καρδιά και την Πέμπτη ένας οδηγός λεωφορείου έκανε μια καλή πράξη, όταν είδε έναν μαθητή να χρειάζεται βοήθεια.

Ο μαθητής έκλαιγε όταν επιβιβάστηκε στο λεωφορείο του John Lunceford.

Ο Lunceford, σήμερα το πρωί, παρατήρησε πόσο κόκκινα από το κρύο ήταν τα εκτεθημένα στο κρύο χέρια κι αυτιά του μαθητή, που περίμενε για ώρα μέσα στο κρύο το σχολικό λεωφορείο.

“Του φόρεσα τα γάντια μου και του είπα ότι τώρα θα είναι εντάξει” είπε ο Lunceford που είναι βετεράνος του στρατού των Η.Π.Α. και που οδηγεί τρία χρόνια σχολικά λεωφορεία στο Kennewick School District.

Αφού αποβίβασε όλους τους μαθητές απο το γεμάτο λεωφορείο του, ο Lunceford πήγε σε ένα πολυκατάστημα. Αγόρασε 10 καπέλα και 10 ζευγάρια γάντια σε μαύρο ή ροζ χρώμα κι επέστρεψε στο σχολείο.

Δε γνώριζε το όνομα του μαθητή κι έτσι ζήτησε βοήθεια από τον επιστάτη του σχολείου. Βρήκαν το αγόρι στη βιβλιοθήκη με την τάξη του και ο Lunceford παρέδωσε στο αγόρι ένα καπέλο κι ένα ζευγάρι γάντια.

“Ξέρετε, είμαι παππούς” είπε οLunceford. “Κανείς δε θέλει ένα παιδί να υποφέρει έτσι.”

Με το που μπαίνει ο χειμώνας, οιγονείς θα πρέπει να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο ντυμένα με χοντρά πανωφόρια, αλλά και με καπέλα και γάντια. Το προσωπικό του σχολείου μας είναι πρόθυμο να βοηθήσει τις οικογένειες των μαθητών, να βρούν όλα όσα είναι απαραίτητα για το κρύο.

Το μικρό αγόρι δε θα είναι το τελευταίο που ο Lunceford βοήθησε. Είπε σε όλους τους μαθητές που βρίσκονταν στη βιβλιοθήκη σήμερα, ότι εάν είναι στο δρομολόγιό του και δεν έχουν καπέλα και γάντια, εκείνος θα φροντίσει για αυτά.

“Ήταν ένα μικρό κορίτσι, που είπε “Δεν έχω καπέλο” και της είπα “Θα το φροντίσω εγώ γλυκιά μου”” είπε ο Lunceford.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Σας ευχαριστούμε για την συντριπτική και θετική σας ανταπόκριση σε αυτή την υπόθεση. Εάν επιθυμείτε να βοηθήσετε περισσότερο τα παιδιά του Kennewick, που χρειάζονται πράγματα όπως: καπέλα, γάντια, πανωφόρια και παπούτσια, παρακαλούμε κάντε τις δωρεές σας στο InvestED.»

Η καλή του πράξη δημοσιεύτηκε αργότερα σε δύο σελίδες στο facebook, στην Kennewick School District και στην Love What Matters Facebook , συγκεντρώνοντας πάνω από 50.000 λάικ και πάνω από 8.000 κοινοποιήσεις.

Ο Lunceford λέει ότι δεν έκανε κάτι τόσο σημαντικό, απλά μια καλή πράξη για ένα παιδί.

“Δεν το έκανα για δημοτικότητα. Το έκανα επειδή αυτό ήταν το σωστό κι αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μεγάλωσα ”

ΠΗΓΗ: www.fumara.gr