Το «Oχι» του Πέτρου Κόκκαλη στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Πειραιά και οι φήμες για Γιάννα Αγγελοπούλου στην Αθήνα

Πρόταση σε δύο προβεβλημένες προσωπικότητες του δημόσιου βίου φαίνεται ότι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να διεκδικήσουν τους Δήμους Πειραιά και Αθήνας, στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ βολιδοσκόπησε επίμονα τον Πέτρο Κόκκαλη να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου στον Δήμο Πειραιά.

Παρά τις ισχυρές πιέσεις που δέχτηκε ο Πέτρος Κόκκαλης τελικά αποφάσισε να μην αποδεχθεί την πρόταση εξηγώντας στους συνομιλητές του ότι κυρίως λόγοι οικογενειακοί και προσωπικοί τον αναγκάζουν να αρνηθεί την διεκδίκηση του Δήμου Πειραιά.

Ο θάνατος του Σωκράτη Κόκκαλη τζούνιορ το καλοκαίρι που υπήρξε μια μεγάλη απώλεια για την οικογένεια του Πέτρου Κόκκαλη, βυθίζοντάς την στο πένθος, ήταν ο βασικότερος λόγος της άρνησης αυτής.

Εξάλλου, η οικογένεια του Πέτρου Κόκκαλη έχει ισχυρούς δεσμούς με τον Πειραιά, λόγω του πατέρα του Σωκράτη, ο οποίος υπήρξε εμβληματικός πρόεδρος του Ολυμπιακού.

Επίσης, έντονες φήμες επιμένουν, τις τελευταίες ώρες, ότι «το πρόσωπο που δεν έχει μάθει να χάνει», για τον Δήμο της Αθήνας, όπως είπε ο πρωθυπουργός στο περιθώριο της πρόσφατης συνεντευξής του, δεν είναι άλλο από την πρώην πρόεδρο της Αθήνας 2004, επικεφαλής της διεκδίκησης και της οργάνωσης της Ολυμπιάδας, Γιάννα Αγγελοπούλου.

Σύμφωνα με τις ίδιες φημολογίες, η Γιάννα Αγγελοπούλου επιφυλάχθηκε να απαντήσει στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας ένα εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου, προφανώς, να ενημερώσει την οικογένειά της, να ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας υποψηφιότητας, πριν απαντήσει οριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη πρόταση της είχε γίνει στο παρελθόν από τον Γιώργο Παπανδρέου, χωρίς, ωστόσο, επιτυχία.

Ακόμα είναι γνωστό ότι η κυρία Αγγελοπούλου είχε εκφραστεί θετικά υπέρ του Αλέξη Τσίπρα, πριν τις εκλογές του 2015 και φαίνεται ότι παρά τα πάνω και τα κάτω που πέρασαν οι σχέσεις είχε διατηρήσει επαφή όλα αυτά τα χρόνια.

pronews