Όχι, ΔΕΝ βρέθηκε ελληνική επιγραφή του 10.000 Π.Χ. από τον Ζακ-Υβ Κουστώ

Άρθρο το οποίο αναδημοσιεύτηκε στην σελίδα μας αναφέρει πως ανακαλύφθηκε Ελληνική επιγραφή του 10.000 π.Χ. από τον Κουστώ

 Ο εν λόγω ισχυρισμός ωστόσο είναι ψευδής.

Τι ανέφερε η δημοσίευση 

Υπάρχει ένα ανοικτό και επικίνδυνο θησαυροφυλάκειο κάπως μακριά μας.Το θησαυροφυλάκειο που ονομάζεται κόλπος του Μεξικού και αγγίζει Ανατολικά την χερσόνησο της Φλώριδας, κρύβει πάρα πολλά. Πρώτα πρώτα το πιθάρι με τις Μινωικές παραστάσεις κοντά στις ακτές των Μπαχάμας.

Μετά η ανακάλυψη του Γαλλοεβραίου Κουστώ μιας λίθινης πλάκας για την οποία έγραψε η αδέσμευτη εφημερίδα ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ της νήσου Άνδρος των Μπαχάμας στο φύλλο της 24ης Αυγούστου 1966 ότι είναι γραμμένη από Έλληνες του απωτέρου παρελθόντος (10.000 π.Χ.). Η εφημερίδα που έκανε αυτό το ατόπημα,τον επόμενο μήνα έκλεισε. Η πλάκα έγραφε: «παίρνουμε τα όπλα μας και τα μεταφέρουμε στην πατρίδα μας την ΄Ιλα-Τίκι. Αφήνουμε την χώρα σας, αλλά αν τολμήσουν οι νέοι κακοί ηγέτες σας να μας κηρύξουν τον πόλεμο, θα σας αφανίσουμε.

Η βασίλισσά μας Ηθονόηση δεν σας θεωρεί Ατλάν όπως ισχυρίζονται οι νέοι αρχηγοί σας, υίοι του όφεως. Η βασίλισσά μας θυγατέρα της ουράνιας Ηθονόησης σας θεωρεί έναν αχάριστο λαό που δεν εδέχθη την φιλία της».

Ποια είναι η πραγματικότητα 

Η εν λόγω «είδηση» κυκλοφορεί από το 2009, αρχικά από προσωπικά blog, αλλά από το 2017 αναπαράγεται και από ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Όσα αναφέρει το κείμενο ωστόσο είναι προϊόν φαντασίας και προέρχονται από το ανέκδοτο μυθιστόρημα του Παναγιώτη Λιάπη με τίτλο «Η Λεκάνη της Τηθύς«, στη σελίδα 114.

Όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, ο συγγραφέας στη σελίδα 9 επισημαίνει ότι το έργο του είναι μυθιστόρημα και κάθε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα, γεωγραφικά σημεία και γεγονότα είναι φανταστική.

Εν κατακλείδι λοιπόν, ο ισχυρισμός ότι βρέθηκε λίθινη ελληνική επιγραφή του 10,000 Π.Χ. από τον Ζακ-Υβ Κουστώ δεν ευσταθεί.

Με βάση όλα τα παραπάνω οι πληροφορίες που παρατίθενται στο εξεταζόμενο άρθρο κρίνονται ψευδείς και καταρρίπτονται. 

Η διασταύρωση των πληροφοριών έγινε από τα Ellinikahoaxes