Ο «Ζορμπάς» Εισέβαλε στη Μύκοκο! Έντρομοι οι Τουρίστες, οι Δρόμοι έγιναν Ποτάμια

Η Μύκονος δεν ξέφυγε από τον μεσογειακό κυκλώνα Ζορμπά. Τα είδαν όλα οι τουρίστες που προσπαθούσαν να φύγουν…
O μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς» έφτασε και στη Μύκονο. Εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης από το πρωτόγνωρο καιρικο φαινόμενο οι δρόμοι του νησιού μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Ίδια εικόνα και στα κοσμοπολίτικα σοκάκια της Χώρας με τους τουρίστες σε απόγνωση να προσπαθούν να τα διασχίσουν με τις βαλίτσες στο χέρι! Η κάμερα βρέθηκε στο επίκεντρο της κακοκαιρίας και κατέγραψε αποκλειστικές εικόνες από το πέρασμά της.

Οι πλημμύρες στη Μύκονο

Χαοτική ήταν η κατάσταση που επικράτησε χθες από το πρωί στα λιμάνια των νησιών των Κυκλάδων και ιδιαίτερα στη Μύκονο. Το απαγορευτικό απόπλου των πλοίων που εκδόθηκε ήδη από την προηγούμενη ημέρα, δεν φαίνεται να ίσχυσε για κάποια πρωινά δρομολόγια καθώς στις Κυκλάδες, τα πολλά μποφόρ που φέρνει μαζί του ο μεσογειακός κυκλώνας, δεν είχαν πλήξει κατά τις πρωινές ώρες ακόμα την περιοχή.Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι επιβάτες να επιβιβάζονται σε πλοία με σκοπό την μετεπιβίβασή τους σε άλλα για να φθάσουν εν συνεχεία στον τελικό προορισμό τους, κυρίως προς το λιμάνι της Ραφήνας. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτό όμως δεν έγινε, καθώς οι περισσότεροι παρέμειναν σε κατάσταση…«ομηρίας» για πολλές ώρες στα νησιά αποβίβασής τους, καθώς είχε ήδη τεθεί σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.


Το χειρότερο απ΄όλα, είναι το απίστευτο αλαλούμ που συνέβη στο λιμάνι της Μυκόνου όταν αρκετοί τουρίστες ταλαιπωρήθηκαν αφού δεν υπήρχε επαρκής και έγκαιρη ενημέρωσή τους προκειμένου να μετεπιβιβαστούν σε μεγαλύτερο πλοίο για να φθάσουν στο λιμάνι της Ραφήνας.

Ταυτόχρονα συνέβη το απίστευτο γεγονός πλοίο που προσέγγισε το λιμάνι της Μυκόνου προερχόμενο από τον Πειραιά να παραμένει αρόδου, σε ένα κυριολεκτικά άδειο λιμάνι από πλοία, για περίπου μιάμιση ώρα , αφήνοντας επιβαίνοντες και επαγγελματίες που περίμεναν να παραλάβουν τους επισκέπτες έκπληκτους για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό.

πηγή: newsit.gr