Ο Τσίπρας είπε στους Ιταλούς να κάνουν «κωλοτούμπα»: «Υποχωρήστε τώρα στην ΕΕ όπως εγώ, αλλιώς καλή τύχη»

«Συμβουλές» υπό τύπον «προειδοποίησης» έδωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας στον Ιταλό πρωθυπουργό Τ.Κόντι προκειμένου η Ρώμη να δεχθεί τους κανόνες της Ευρωζώνης και να μην επαναλάβει «τα δικά του λάθη» με την «περήφανη διαπραγμάτευση» του 2015, αναφέρεται σε άρθρο της η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Με βάση το δημοσίευμα ο Έλληνας πρωθυπουργός παίζει το ρόλο του λαγού των Βρυξελλών και προσπάθησε να εκφοβίσει τον Ιταλό πρωθυπουργό Τ.Κόντι καθώς «έχοντας τις μνήμες της υποχώρησής του τον Ιούλιο του 2015, έχοντας ήδη επιβάλει capital controls στους Έλληνες πολίτες και τις επιχειρήσεις για να αποφύγει την κατάρρευση, έδωσε και μια συμβουλή στην Ιταλία. Θα ήταν καλύτερο να κάνετε σήμερα αυτά που ούτως ή άλλως θα κάνετε αργότερα” ».

Μάλιστα, με βάσητην Corriere della Sera ο πρωθυπουργός της Ελλάδας τόνισε προς τους Ιταλούς συνομιλητές του, πως «αν έχετε μια άλλη ιδέα, όπως την αποχώρησή σας από το ευρώ, τότε …καλή τύχη».

Υπενθυμίζεται πως ο Α.Τσίπρας βρέθηκε στο Παλέρμο στις 12 Νοεμβρίου για την συνδιάσκεψη για το μέλλον της Λιβύης όπου είχε συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, οπότε είναι ασφαλές να συμπεράνουμε ότι όσα είπε τα είπε στον Ιταλό ομόλογό του.

Τι του απάντησε ο Ιταλός πρωθυπουργός είναι το πιο ενδιαφέρον: «Σε ευχαριστώ για την συμβουλή σου και την θέση του. Θα περίμενα πιο ενεργητική υποστήριξη. Εμείς δεν είμαστε Ελλάδα και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Στηριζόμαστε από την συντριπτική πλειοψηφία των Ιταλών και θα τιμήσουμε την εντολή τους».

Προκειμένου να του δικαιολογηθεί ο Α.Τσίπρας ανταπαντώντας: «Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα καθώς θα ήμουν ο πρώτος που θα προκαλούσε υποψίες».

Τόσο ηρωικός…

Τέσσερις μέρες αργότερα, τόσο ο ηγέτης του κόμματος των «5 Αστέρων» υπουργός Εργασίας Ντι Μάιο, όσο και ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά, υπουργός Εσωτερικών, Μ.Σαλβίνι, που ηγούνται της πανιταλικής εκστρατείας (μόνο η Αριστερά έχει ταχθεί υπέρ των Βρυξελλών) για έγκριση του Προϋπολογισμού με τους ιταλικούς όρους, απέρριψαν την «προειδοποίηση» του Α. Τσίπρα και έδωσαν την κατάλληλη απάντηση στις Βρυξέλλες: «ΟΧΙ»!

Πηγή : diaforetiko.gr