Ο Τούρκος Ατζούν συνεχίζει την… επέλαση στον ΣΚΑΙ με ριάλιτι μαγειρικής και γνωριμιών

Δεμένο στο… άρμα του Τούρκου τηλεοπτικού παραγωγού Ατζούν Ιλιτζαλί φαίνεται πως είναι τελικά το κανάλι του Φαλήρου!

Ο Σκάι «τακίμιασε» για τα καλά με τον στενό φίλο του Ταγίπ Ερντογάν, Ατζούν Ιλιτζαλί, και ετοιμάζει το πρόγραμμα της νέας τηλεοπτικής σεζόν με βάση τα δικά του φιλόδοξα και πανάκριβα σχέδια, αφού -όπως δείχνουν οι εξελίξεις- οι οικονομικές τους διαφορές αποτελούν παρελθόν!

Τη στιγμή που ο πρόεδρος της Τουρκίας προκαλεί με τη συμπλήρωση των 567 ετών από την Αλωση της Κωνσταντινουπόλεως από τους Οθωμανούς με ένα μεγαλοπρεπές… σόου, το οποίο κορυφώθηκε με τη μουσουλμανική προσευχή και την ανάγνωση αποσπασμάτων από το Κοράνι στην Αγία Σοφία, ο Σκάι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον κροίσο Τούρκο παραγωγό, ξεχνώντας επιδεικτικά τους λεονταρισμούς της γειτονικής χώρας για τον Εβρο, την Κρήτη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου.

Ο Ιλιτζαλί, που έφερε στην εγχώρια μικρή οθόνη παραγωγές όπως το «Survivor» -μέχρι που είδαμε και την άθλια εκδοχή του «Ελλάδα – Τουρκία»-, το ριάλιτι μόδας και ίντριγκας «My Style Rocks», αλλά και το «κίτρινο» ριάλιτι τηλεπροξενιών «Power of Love», δεν σταματά τις μπίζνες με το κανάλι του Φαλήρου. Τι και αν οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται ακόμη μία φορά στο… κόκκινο; Η μπίζνα είναι μπίζνα!

Ετσι, οι δυο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία για άλλα δύο ριάλιτι. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η Αφροδίτη Γραμμέλη στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1, πρόκειται για δύο εκπομπές που θα προβάλλονται στην απογευματινή ζώνη του σταθμού.
Χαμηλού επιπέδου

Μάλιστα, το ένα εκ των δύο θα είναι ριάλιτι μαγειρικής -δηλαδή αντιγραφή του επιτυχημένου «MasterChef» του Star-, ενώ το άλλο θα είναι ένα νέο ριάλιτι σχέσεων, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με το -χαμηλού επιπέδου σε ποιότητα και αισθητική αλλά, κυρίως, σε αλήθεια- «Power of Love». Είναι απορίας άξιον πώς ένα ελληνικό κανάλι κάνει δοσοληψίες με Τούρκο τηλεοπτικό παραγωγό, την ώρα που η τουρκική κρατική τηλεόραση TRT αναπαριστά την Αλωση της Πόλης μέσα από ένα τηλεοπτικό σόου και πώς τα βρίσκει τόσο καλά με τον στενό φίλο του Ερντογάν, ο οποίος ως πρόεδρος της Τουρκίας ονειρεύεται η Αγιά Σοφία να γίνει μουσουλμανικό τέμενος.

Πηγή: Espresso