Ο Σαλβίνι «πετάει με τις κλωτσιές» τους φοροφυγάδες: «Γκρεμίζω τις αυθαίρετες βίλες και επιστρέφω τη γη στους πολίτες»

O Mατέο Σαλβίνι “κράτησε” τον λόγο του παρά τις απειλές τις οποίες δεχόταν και ξεκίνησε να κατεδαφίζει τις αυθαίρετες βίλες των μαφιόζων.

Τον περασμένο μήνα, ο Μ.Σαλβίνι σε δημόσια συνέντευξη του προς τον ιταλικό λαό, είχε υποσχεθεί ότι θα γκρεμιστούν όλα τα αυθαίρετα των μαφιόζων δηλώνοντας χαρακτηριστικά “θα οδηγώ εγώ την μπουλντόζα και θα παραδώσω τη γη στους πολίτες”!

Ετσι, οι Αρχές της Ιταλίας έπιασαν δουλειά.

Στην κατεδάφιση 8 αυθαίρετων βιλών τις οποίες έχτισε μια μαφιόζικη φατρία, που είναι δημοφιλής για τις βιαιοπραγίες της καθώς και για το κιτς γούστο της, προχώρησαν οι δυνάμεις επιβολής του νόμου στα περίχωρα της Ρώμης.

«Σήμερα ξεκινάμε την κατεδάφιση των δύο πρώτων βιλών» τόνισε η η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι, την στιγμή που η δημοτική αστυνομία απομάκρυνε τα τελευταία έπιπλα από τις επαύλεις οι οποίες είναι διακοσμημένες με αγάλματα ζώων, πολυελαίους και τοιχογραφίες.

«Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν κι εμείς θα κατεδαφίσουμε τις οκτώ βίλες. Δεν θα σταματήσουμε έως αυτή η γη να επιστρέψει στους πολίτες» της Ρώμης, συμπλήρωσε η δήμαρχος.

Έπιπλα από χρυσό και ελεφαντόδοντο και πολλά ακόμα αντικείμενα κατασχέθηκαν εντός των κτιρίων.

Οι επαύλεις οι οποίες οικοδομήθηκαν χωρίς άδεια βρίσκονται στο προάστιο Κουαντράρο, στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας.

Πάνω από 600 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης, που ξεκίνησε προχθες με την απομάκρυνση των περίπου τριάντα ενοίκων των πολυτελών κατοικιών.

«Σήμερα είναι μια καλή ημέρα για τους κατοίκους της Ρώμης. Αποκαθιστούμε τη νομιμότητα, τους κανόνες, την πειθαρχία και την ασφάλεια» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

Η φατρία της Casamonica δραστηριοποιείται ιδίως στα νότια και τα νοτιοανατολικά περίχωρα της Ρώμης.

Κατηγορείται για απάτες, εκβιασμούς και διακίνηση ναρκωτικών. Τα μέλη της θεωρούνται πολύ βίαια ενώ είχε εξαπολύσει απειλές κατά του Υπουργείου Εσωτερικών

Δείτε τις εικόνες από τις πρώτες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην Ιταλία:

prototupo