Ο ψηλότερος άντρας στον κόσμο ΜΑΖΙ με την πιο κοντή γυναίκα του κόσμου! Δείτε τις φωτογραφίες τους και δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας!
Www.true.gr

Ο ψηλότερος άντρας στον κόσμο ΜΑΖΙ με την πιο κοντή γυναίκα του κόσμου! Δείτε τις φωτογραφίες τους και δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας!

Για όσους από εσάς είστε ιδιαίτερα ψηλοί ή κοντοί υπάρχουν πολλά θετικά και αρνητικά. Αν είστε κοντοί θα έχετε άφθονος χώρο για τα πόδια σας όταν βρίσκεστε σε λεωφορείο, τρένο ή αεροπλάνο, αλλά από την άλλη πλευρά, στις περισσότερες συναυλίες θα κοιτάτε τις πλάτες των άλλων.

Αυτά τα προβλήματα δεν τα έχει ο Sultan Kosen, αφού είναι ο ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Ο Kosen, ένας 35χρονος από την Τουρκία, είναι ο σημερινός ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο και ο άνθρωπος με τα μεγαλύτερα χέρια. Πήρε τον τίτλο από τον Xi Shun, ο οποίος είχε ύψος 7 πόδια 9 ίντσες.

Ο Kosen έσπασε το Παγκόσμιο ρεκόρ Guinness το 2009 με 8 πόδια 1 ίντσα. Μόνο δέκα άνθρωποι στην ιστορία έφτασαν τα οκτώ πόδια, αλλά το πρόβλημα του Kosen ήταν ότι συνεχίζει να ψηλώνει. Έχει γιγαντισμό της υπόφυσης, που οδηγεί σε υπερπαραγωγή ορμονών ανάπτυξης.

Από την άλλη πλευρά, η Jyoti Amge, είναι μια Ινδή με ύψος μόλις δύο πόδια, κάνοντάς της την κοντύτερη γυναίκα του κόσμου. Η Amge γεννήθηκε στο Nagpur, Maharashtra το 1993, παίρνοντας τον τίτλο σε ηλικία 18 ετών το 2011.
Η Amge έχει μια μορφή νανισμού που ονομάζεται achondrplasia η οποία προκαλεί το μικρό της ανάστημα, αλλά παρόλα αυτά την έχει οδηγήσει σε μια επιτυχημένη καριέρα ως παρουσιάστρια στο Lo Show Dei Record και ως ηθοποιός παίζει για τέταρτη σεζόν σε αμερικανικής ταινίας τρόμου.

Τώρα, όμως, αυτοί οι δύο κάτοχοι ρεκόρ έχουν τελικά συναντηθεί, συμμετέχοντας σε μια φωτογράφηση στην Αίγυπτο με φόντο των πυραμίδων του Καΐρου.

Το ντουέτο προσκλήθηκε από το συμβούλιο τουριστικής προώθησης της χώρας για να συμμετάσχει στη φωτογραφία, καθώς και να συμμετάσχει σε ένα συνέδριο στο ξενοδοχείο Fairmont Nile City στην πόλη.

Ο Kosen, ο οποίος εξακολουθούσε να αναπτύσσεται, φάνηκε να έχει σταματήσει την ανάπτυξή του μετά τη συμμετοχή σε μια νέα θεραπεία. Το 2010 έλαβε την θεραπεία Gamma Knife για τον όγκο της υπόφυσης του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια.


Επίσης, του χορηγήθηκε φάρμακο για τον έλεγχο των υπερβολικών επιπέδων αυξητικής ορμόνης, με την επιτυχία της θεραπείας να επιβεβαιώνεται το 2012.

Όταν κέρδισε τον τίτλο του ψηλότερου ανθρώπου στον κόσμο, είπε: «Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα είμαι στο βιβλίο Γκίνες, το ονειρευόμουν και ήταν μια τεράστια έκπληξη».

Πρόσφατα προσχώρησε στο Μαγικό Τσίρκο της Σαμόα και συμμετέχει σε διάφορες συναυλίες σε όλο τον κόσμο. Το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια ανάφερε ότι μπορεί στην πραγματικότητα να είναι 8 πόδια 4 ίντσες, αλλά το ύψος του επηρεάζεται από σκολίωση και κακή στάση του σώματος.

Έτσι, αν οι τεχνικές μέτρησης αλλάξουν, θα μπορούσε ακόμη και να σπάσει το δικό του ρεκόρ για άλλη μια φορά.

Credit: vt.co

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr