«Ο παππούς μου γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη»: Τι είπε σε συνέντευξή του στην Τουρκία ο Αλέξης Τσίπρας
Www.true.gr

«Ο παππούς μου γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη»: Τι είπε σε συνέντευξή του στην Τουρκία ο Αλέξης Τσίπρας

Στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Τουρκία, ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη στο τουρκικό δίκτυο TGRT News και μίλησε για τις σχέσεις των δύο λαών, αποκαλύπτοντας ότι ο παππούς του γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Σε απόσπασμα της συνέντευξής του, που προβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στους Τούρκους και στο μήνυμα που θεωρεί ότι δόθηκε με αφορμή την επίσκεψή του.

«Σήμερα είναι μια καλή ημέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Επισκέφθηκα την Χάλκη, όπου συνάντησα πολλούς Τούρκους που ήταν πολύ φιλικοί μαζί μου. Πιστεύω πως αυτό είναι το μήνυμα που στείλαμε διεθνώς, ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί χωρίς φόβο και μίσος. Νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην λειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, πρέπει να κάνουμε νέα βήματα. Είναι σημαντικό βήμα για να ζούμε μαζί και θα γίνει ένα σύμβολο των στενών και φιλικών σχέσεων του τουρκικού και του ελληνικού λαού.


Νομίζω πως σε αυτή την περιοχή έχουμε κοινή κουλτούρα, μουσική, ήχους, κουζίνα και γεύσεις. Για παράδειγμα, ο παππούς μου έχει γεννηθεί εδώ, στην Κωνσταντινούπολη. Εννοώ πως έχουμε πολλές ομοιότητες. Έχουμε διαφορετικές γλώσσες, αλλά έχουμε κοινό πολιτισμό. Ετσι πρέπει να ζούμε ειρηνικά και φιλικά μεταξύ μας», είπε ο πρωθυπουργός.

Ολόκληρη η συνέντευξη Τσίπρα θα προβληθεί την Κυριακή.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr