Ο Μιχάλης είναι εθισμένος στα Video Games, είναι χλωμός, έχει καμπούρα και πρησμένους αστραγάλους.

Χλωμοί, με κοιλίτσα και σημάδια στον αντίχειρα από το PlayStation. Έτσι θα είναι οι φανατικοί σε 20 περίπου χρόνια, εξαιτίας των αμέτρητων ωρών, μπροστά από τις κονσόλες των video game τους.

Έχει μάτια κατακόκκινα, βαθουλωμένο κρανίο, χλωμή επιδερμίδα, καμπούρα, πρησμένους αστραγάλους και χέρια με φουσκάλες. Αυτός είναι ο Μάικλ, ο video game player του μέλλοντος, κι έτσι ακριβώς μπορεί να γίνετε κι εσείς, αν παίζετε πολλές ώρες βιντεοπαιχνίδια και δεν φροντίζετε τον εαυτό σας, προειδοποιούν ειδικοί.

Η αποκρουσική εικόνα του Μάικλ, είναι αποτέλεσμα ερευνητών, οι οποίοι έχουν βασιστεί σε αναφορές που προέρχονται από όλον τον κόσμο, σχετικά με τις σωματικές επιπτώσεις του τρόπου ζωής ενός gamer.
Η ερευνητική ομάδα που τον δημιούργησε, προτείνει μια σειρά από κινήσεις για τους gamers, με σκοπό να φροντίζουν καλύτερα τους εαυτούς τους, όπως το να τεντώνονται συχνά, να τρέφονται σωστά και να πίνουν πολύ νερό. Αν δεν αλλάξουν τις καθημερινές συνήθειές τους, θα γίνουν σαν κι αυτόν.

Η αυτοαπομόνωση εξαιτίας του κορωνοϊού, έχει οδηγήσει σε μια έκρηξη του online gaming, με τους παίκτες να δαπανούν σχεδόν κατά 19% περισσότερο χρόνο κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τους ειδικούς. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγνωρίζει πλέον τον εθισμό στα , ως επίσημη ψυχολογική διαταραχή.

Χλωμή επιδερμίδα, καμπούρα, κατακόκκινα μάτια

Η στέρηση του ύπνου και η αφυδάτωση, η έλλειψη βιταμίνης D, η καταπόνηση των ματιών και ο «αντίχειρας PlayStation», είναι μόνο μερικές από τις φυσικές συνέπειες της χρήσης ατελείωτων ωρών online σε μια καρέκλα, μακριά από το ηλιακό φως και τη σωματική δραστηριότητα.

Για να σχεδιάσουν τον Μάικλ, οι ερευνητές αξιολόγησαν τις εκθέσεις οργανισμών από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το National Geographic και την Ένωση για τη Διαδραστική Ψυχαγωγία του Ηνωμένου Βασιλείου, σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις που έχει ο τρόπος ζωής ενός gamer.

Οι σωματικές επιπτώσεις στο ανθρώπινο σώμα πολλές: στους μύες, στο δέρμα, στα μάτια και τα μαλλιά, στα άκρα… Το κλείσιμο στο σπίτι και το καθισιό σε μια καρέκλα, περνώντας υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα κοιτάζοντας την οθόνη του υπολογιστή, βλάπτει σοβαρά την υγεία των gamers.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, η ομάδα συνεργάστηκε με animators και καλλιτέχνες για να δημιουργήσει τον Μάικλ, μια οπτική αναπαράσταση ενός μελλοντικού gamer.

Το χλωμό του χρώμα, οφείλεται στην κακή διατροφή και στον πάρα πολύ χρόνο μακριά από τον ήλιο και κάτω από τεχνητό φως, καθώς δεν μπορεί να πάρει αρκετή βιταμίνη D και Β-12.

Η πλάτη του είναι πλέον μόνιμα καμπουριασμένη από την κακή στάση του σώματος του και έχει έκζεμα, που σχετίζεται με το άγχος, στα πόδια και τα χέρια του, ενώ οι αστράγαλοί του είναι πολύ πρησμένοι λόγω της κακής κυκλοφορίας του αίματος, της παρατεταμένης ακινησίας και της έλλειψης άσκησης.

Τα πλήρη ευρήματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα του OnlineCasino.ca.

Πώς μπορείτε να αποφύγετε να γίνετε σαν τον Μάικλ

Σύμφωνα με τους ερευνητές, υπάρχουν ορισμένα βήματα που οι video gamers μπορούν να κάνουν για να αποφύγουν να καταλήξουν σαν τον Μάικλ:

Άσκηση και τέντωμα τακτικά
Αποφύγετε την καταπόνηση των ματιών με συχνά διαλείμματα
Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή
Να κάθεστε σωστά σε μια καλή καρέκλα
Να μένετε ενυδατωμένοι

Εμμα, η εργαζόμενη του μέλλοντος: Με καμπούρα, πρησμένα άκρα και κατακόκκινα μάτια

Η περίπτωση του Μάικλ, θυμίζει την Έμμα, την εργαζόμενη του μέλλοντος, η οποία δημιουργήθηκε πέρυσι, για να τονίσει τη σημασία των καλών συνθηκών στο χώρο εργασίας.

Η Εμμα φτιάχτηκε από ερευνητές μετά από συνεντεύξεις με περισσότερους από 3.000 υπαλλήλους σχετικά με τα θέματα υγείας τους και τις ανησυχίες τους.

Έχει μόνιμη καμπούρα λόγω της καθημερινής στάσης της πάνω από το γραφείο της, ξηρά κόκκινα μάτια από παρατεταμένη έκθεση στην οθόνη του υπολογιστή και χλωμή επιδερμίδα, καθώς είναι «παγιδευμένη» κάτω από το τεχνητό φως.