Ο Μασούτης μοιράζει το 30% των ετήσιων κερδών του ως «ευχαριστώ» στους υπαλλήλους του

Ατομική απόφαση, συλλογική ευθύνη. Η εταιρία Μασούτης αποφάσισε να δώσει το 30% των κερδών του 2020 στους εργαζομένους της ως επιβράβευση για το βάρος που σηκώνουν το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της πανδημίας που προκαλεί ο κορονοϊός.

«Η δύναμή μας, είναι οι άνθρωποί μας» λέει στη συγκινητική επιστολή του προς τους εργαζόμενους της εταιτίας ο Γιάννης Μασούτης. Και αυτό ακριβώς το αποδεικνύει περίτρανα επιβραβεύοντας τους εργαζομένους με το 30% των ετήσιων καθαρών κερδών της εταιρείας, το οποίο θα δοθεί τον Δεκέμβριο ως επιπρόσθετη παροχή.

Με μια απόφαση που θα συζητηθεί πολύ, ο διευθύνων σύμβουλος της “Μασούτης”, σε μια ύψιστη πράξη αναγνώρισης, τιμά έμπρακτα τη μάχη που καθημερινά δίνουν οι άνθρωποί του σε 333 καταστήματα σε όλη τη χώρα.

«Σε όλους εσάς τους ανθρώπους μας, που είστε καθημερινά στις “επάλξεις”, πράττετε το καθήκον σας με σθένος και υπομονή διατηρώντας τα καταστήματά μας ανοικτά και γεμάτα, καλύπτοντας με ασφάλεια τις αυξημένες ανάγκες των πελατών μας, μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης έντασης. Είναι ένας αγώνας αντοχής, ένας πρωτοφανής ‘μαραθώνιος’ στον οποίο πρέπει όλοι να συμμετέχουμε και να τερματίσουμε μαζί, νικητές».

Αν σκεφτεί κανείς ότι σύμφωνα με πηγές της αγοράς, το 30% της κερδοφορίας προηγούμενων ετών αντιστοιχεί σε περίπου €3 εκατ., τότε μπορεί να αντιληφθεί καλύτερα το μέγεθος της κίνησης.

Η επιστολή του Γιάννη Μασούτη
Αγαπητές/οι συνεργάτες,

Η πανδημία του κορωνοϊού που αντιμετωπίζουμε, μας φέρνει όλους αντιμέτωπους με μια μεγάλη ευθύνη: να τα καταφέρουμε, συλλογικά αλλά και ατομικά. Να αντιμετωπίσουμε τις τεράστιες προκλήσεις, να προστατεύσουμε την υγεία, τη δική μας και των ανθρώπων μας, να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί για να διασφαλιστεί η εύρυθμη κοινωνική λειτουργία και συνοχή.

Εμείς, στα super markets κληθήκαμε να βάλουμε πλάτη και να σηκώσουμε ένα τεράστιο βάρος αυτής της πρωτοφανούς δοκιμασίας. Σ’ αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες όμως, αποδείξαμε ότι ενωμένοι μπορούμε να επιτύχουμε πολλά περισσότερα. Μαζί, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στην απίστευτη πίεση που δέχθηκε και δέχεται καθημερινά, η λειτουργία των καταστημάτων μας και γι’ αυτό, θέλω να σας ευχαριστήσω προσωπικά την καθεμία και τον καθένα από εσάς.

Ως έμπρακτη αναγνώριση της ουσιαστικής συμβολής σας, θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι το 30% των ετήσιων καθαρών κερδών της εταιρείας μας θα διατεθεί τον Δεκέμβριο ως επιπρόσθετη παροχή, στους εργαζόμενους της 1ης γραμμής των καταστημάτων: ταμίες, πωλητές, αποθηκάριους και άλλες ειδικότητες που υποστηρίζουν την ομαλή λειτουργία, σε αυτή την δοκιμασία. Πρόκειται για μια απόφαση που απορρέει από την πίστη πως η δύναμή μας, είναι οι άνθρωποί μας και επιβραβεύει όλους εσάς τους ανθρώπους μας, που είστε καθημερινά στις «επάλξεις», πράττετε το καθήκον σας με σθένος και υπομονή διατηρώντας τα καταστήματά μας ανοικτά και γεμάτα, καλύπτοντας με ασφάλεια τις αυξημένες ανάγκες των πελατών μας, μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης έντασης. Ήμασταν οι πρώτοι, που αναδείξαμε τα ζητήματα που αφορούν στην ασφαλή και ομαλή λειτουργία των super markets με ειδικά μέτρα ουσιαστικής στήριξης των εργαζομένων και έμπρακτης αναγνώρισης της προσφοράς σας. Χαίρομαι που ανοίξαμε τον δρόμο για τον κλάδο. Και συνεχίζουμε. Είναι ένας αγώνας αντοχής, ένας πρωτοφανής «μαραθώνιος» στον οποίο πρέπει όλοι να συμμετέχουμε και να τερματίσουμε μαζί, νικητές. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε!Σας ευχαριστώ από καρδιάς και σας εύχομαι καλή δύναμη.

Εκ μέρους όλης της οικογένειας Μασούτη,

Ιωάννης Μασούτης».