Ο λόγος που δεν επενέβη η αστυνομία στο κορονοπάρτι των 3.000 ατόμων στην Κυψέλη

Σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η αστυνομία δεν επενέβη γιατί ήταν συγκεντρωμένα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που ήθελαν να έρθουν σε σύγκρουση.

Αίσθηση προκάλεσε σε όλη την κοινωνία το κορονοπάρτι που διοργανώθηκε στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη στο οποίο όπως υπολογίζεται παραβρέθηκαν περί τα 2 με 3.000 άτομα, έχοντας ακόμα και dj.

Πολλοί αναρωτήθηκαν πως άφησε η αστυνομία να εξελιχθεί όλο αυτό, εν μέσω του lockdown και υπό τον φόβο της έκρηξης μιας «βόμβας» διασποράς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ που επικαλείται πηγές από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η αστυνομία δεν επενέβη γιατί στην πλατεία Αγίου Γεωργίου ήταν συγκεντρωμένα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου από τα Εξάρχεια και το Παγκράτι και όπως τόνιζαν πρόκειται για εκείνους που έως προχθές συγκεντρώνονταν στην πλατεία Βαρνάβα.

Οι ίδιες πηγές, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, αναφέρουν ότι στόχευαν να έρθουν σε σύγκρουση με τις δυνάμεις της αστυνομίας, κάτι που η ΕΛ.ΑΣ. δεν επιθυμούσε, ειδικά μετά τα έκτροπα της Νέας Σμύρνης.

πηγη: gazzetta.gr