Ο Κρητίκαρος «Παπαφλέσσας» παπα-Ανδρέας Κεφαλογιάννης: «Βλέπαμε που οδηγούμαστε και δεν αντιδράσαμε»
Www.true.gr

Ο Κρητίκαρος «Παπαφλέσσας» παπα-Ανδρέας Κεφαλογιάννης: «Βλέπαμε που οδηγούμαστε και δεν αντιδράσαμε»

Ασυμβίβαστος, αντισυμβατικός, λεβέντης, δεν μασαέι τα λόγια του και έχει αλλεργία στο Political correct! Ο κατάλληλος άνθρωπος να σχολιάσει την πρόθεση συμφωνίας Πολιτείας-Εκκλησίας όπως διαμορφώθηκε αυτή από το κοινό ανακοινωθέν του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου μιλάει σήμερα αποκλειστικά στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.

Ο παπά-Ανδρέας Κεφαλογιάννης από τα Ανώγεια δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις! Σαν σύγχρονος “Παπαφλέσσας” τα βάζει με το σύστημα και νικάει.

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ μίλησε μαζί του και του ζήτησε να σχολιάσει όλες τις πτυχές του ανακοινωθέντος και βέβαια το ζήτημα της αλλαγής δεδομένων για την μισθοδοσία του κλήρου.

“Δε θα συμμετάσχω σε καμμία συζήτηση που αφορά σε μισθούς σε χρήματα σε οβολούς σε ασφαλιστικά θέματα. Συμμετέχω εδώ και πολλά χρόνια σε συζητήσεις, καλέσματα, προσωπικούς και κοινούς αγώνες που αφορούν στην Ελλάδα μας στηn Oρθοδοξία, στη σημαία, στα παιδιά μας, στη μόρφωση, στην παιδεία, στην αλληλεγγύη και σε όλα εκείνα που δημιουργούν ανάταση στον άνθρωπο και σε κάθε πιστό, πονεμένο, αδελφό ή μη” σχολίασε αρχικά δίνοτας στίγμα.

Μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε: “Ένας πρωθυπουργός, άθεος όπως ο ίδιος δηλώνει, δεν αρνήθηκε να βρεθεί κεκλεισμένων των θυρών μέσα στην εκκλησιά μου στον Αη Γιώργη Ανωγείων, να του πω μερικές γνήσιες, απλές ορθόδοξες, λογικές κουβέντες και από τη στάση του να καταλάβω ότι τουλάχιστον ξέρει να ακούει και να σέβεται”.


Και συνεχίζει αναφερόμενος στην πρόταση συμφωνίας:

“Αυτό διαπίστωσα και μετά το Κοινό με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Ανακοινωθέν. Ως πρώτη εκτίμηση διακρίνω ότι το Σύνταγμα σε ότι αφορά το άρθρο 3 και 13 δεν πρόκειται να αλλάξει. Διαπιστώνω ότι υπάρχει συστράτευση Πολιτείας -Εκκλησίας, ώστε από κοινού να μπορέσουν να λειτουργήσουν για το Κοινό καλό. Αν δεν τα καταφέρουν θα είναι αποτέλεσμα της μη σωστής συνεργασίας. Πιστεύω στη Θεία οικονομία και ως εκ τούτου ο Κύριος και Θεός μας θα μεριμνήσει για το κοινό καλό.

Είμαι σίγουρος ότι η εκκλησία στο σύνολο της δεν πρόκειται να εκτεθεί. Είμαι επίσης σίγουρος πως τελικά αντί για διαχωρισμό Κράτους -Εκκλησίας θα υπάρξει συμπόρευση και συστράτευση. Πιστεύω πως όλα γίνονται για κάποιον λόγο καλό. Έχει αποδειχθεί ότι η Εκκλησία και ο κλήρος, το πλήρωμα της εκκλησίας και η ελληνορθόδοξη κουλτούρα δύσκολα μολύνονται, δύσκολα πλήττονται, δύσκολα πολεμούνται. Αυτό έχει γίνει κατανοητό από όλους…. Δεν μελλοντολογώ όμως διαβλέπω πως όλα θα είναι προς ώφελος της Θείας πίστης και εκκλησίας. Μακριά από φανατισμούς, μακριά από συνομοσιολογίες μακριά από όλα όσα απερίσκεπτα μπορεί να μας πληγώσουν”.

Στην συνέχεια εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στα όργανα της Εκκλησίας της Ελλάδος ενώ έστειλε μήνυμα και στους ιερείς….


“Εμπιστεύομαι τις Ιερές Συνόδους μας, τους αρχιερείς μας. Καλώ όλους όσοοι φέρουν το ράσο και επέλεξαν τα Θεία μυστήρια αντί της λαϊκής ζωής, να είναι ολιγόλογοι, και να μην επιτρέψουν σε κανέναν να πει πως σήμερα ξεσηκώνονται οι παπάδες επειδή νιώθουν ανασφάλεια για τα πορτοφόλια τους. Ο κλήρος της Ελληνορθόδοξης εκκλησίας δεν έχει σχέση με τα πορτοφολια και τα αργύρια.

Συσχετίζεται μόνο με όλα όσα μπορούν να βοηθήσουν στη σωτηρία της ψυχής αλλά και την ανάπαυση της δύσκολης καθημερινότητας για την οποία όλοι οι πολίτες είμαστε υπεύθυνοι, κυρίως λόγο των τόσων χρόνων σιωπής μας δεδομένου ότι βλέπαμε που οδηγούμαστε και δεν αντιδράσαμε. Ας επιτρέψουμε στο χρόνο να λειτουργήσει, ας επιτρέψουμε στους Ιεράρχες μας να αποφασίσουν για τη κοινή θέση επί του θέματος, ας επιτρέψουμε στο Θεό να ευλογήσει τα άριστα και καλά για όλους εμάς”.

Του Μάνου Χατζηγιάννη

diaforetiko

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr