Ο Γιατρός, η ιστορία ενός θαύματος: Οι εξελίξεις του πρώτου κύκλου στο σίριαλ που καθηλώνει.
Www.true.gr

Ο Γιατρός, η ιστορία ενός θαύματος: Οι εξελίξεις του πρώτου κύκλου στο σίριαλ που καθηλώνει.

Η τούρκικη σειρά που σπάει τα κοντέρ της τηλεθέασης από την πρώτη µέρα µετάδοσής της (µε ηθοποιούς-µοντέλα στον ρόλο των γιατρών) περνάει και µηνύµατα: Μπορούν να σπάσουν οι προκαταλήψεις; Μπορούν τα όνειρα να γίνουν πραγµατικότητα;

Της Άννας Τσιάλτα

Ο Αλί Βεφά είναι ένας ασυνήθιστος νεαρός που πάσχει από το «σύνδρομο του σοφού», μια σπάνια μορφή αυτισμού όπου ο πάσχων μπορεί να έχει προβλήματα σε ορισμένες εγκεφαλικές λειτουργίες και ταυτόχρονα να είναι ιδιοφυία σε έναν πολύ συγκεκριμένο τομέα.

Εξαιτίας αυτής της ιδιαιτερότητάς του, τα πρώτα χρόνια του Αλί ήταν γεμάτα θλίψη και μοναξιά. Οταν ήταν ακόμη παιδί, έχασε τον πολυαγαπημένο του αδελφό από ατύχημα και ο πατέρας του τον απαρνήθηκε, με αποτέλεσμα να μεγαλώσει σε ορφανοτροφεία. Από μικρός δυσκολευόταν να επικοινωνήσει με τους άλλους και να εκφράσει τα συναισθήματά του. Είχε όμως φωτογραφική μνήμη και απίστευτη συγκέντρωση αφού από τα 7 του χρόνια μπορούσε να απομνημονεύσει ιατρικά βιβλία με μία μόνο ανάγνωση!

Ετσι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε από τόσο νωρίς, ο Αλί κατάφερε να αποφοιτήσει με άριστα από την ιατρική σχολή, ολοκλήρωσε την πρακτική του και ετοιμάζεται να ξεκινήσει ειδικότητα στον τομέα της Χειρουργικής.

Εγκαταλείπει, λοιπόν, την επαρχιακή πόλη όπου ζει, προκειμένου να εργαστεί ως βοηθός χειρουργού στο νοσοκομείο Μπερχαγιάτ της Κωνσταντινούπολης. Εκτός από τον μέντορά του, τον αρχίατρο ΑντίλΕρίντς που τον προσέχει σαν πατέρας του, οι υπόλοιποι συνάδελφοί του στην αρχή τον αντιμετωπίζουν με καχυποψία και αμφιβάλλουν για την ικανότητα ενός αυτιστικού να γίνει καλός γιατρός. Ομως ο Αλί θα εξελιχθεί σε έναν γιατρό -θαύμα!

Ο έρωτας, ο πατέρας του που σώζεται από τον γιο που έδιωξε γιατί ήταν αυτιστικός, η φυλακή, οι δραπέτες, ο κίνδυνος της ζωής του Αλί. Λόγω του αυτισμού του ο Αλί ήταν αποκλεισμένος και περιθωριοποιημένος από το περιβάλλον του. Εχοντας δυσκολίες στην επικοινωνία δεν είχε φίλους. Παρά ταύτα ο ίδιος δηλώνει ότι είχε δύο φίλους στη μέχρι τώρα ζωή του, τον αδελφό του και το κουνέλι του. Στην πορεία όμως της ζωής του έχασε και τους δύο και τότεέκανε μια ευχή και ήθελε να την πραγματοποιήσει. «Οι άνθρωποι δεν πρέπει να πεθάνουν.


«Ο Αλί κέρδισε την ιατρική σχολή και τερμάτισε πρώτος, αρχίζει να εργάζεται ως βοηθός χειρουργός στο νοσοκομείο όπου ο γιατρός Adil είναι ο επικεφαλής του τμήματος. Αν και λίγοι άνθρωποι στη διεύθυνση του νοσοκομείου λένε ότι ο Aλί είναι κατάλληλος για αυτό, λόγω της ασθένειάς του, ο γιατρός Adil στέκεται πίσω του και τον προσλαμβάνει. Ο Αλί θα τα αλλάξει όλα μέσα στο νοσοκομείο και θα αλλάξει και τους ανθρώπους γύρω του.

Τι θα δούμε

Επόμενη Εβδομάδα

Η ζωή του Φερμάν κρέμεται σε μια κλωστή αφού μια πανδημία τον ρίχνει στην Εντατική αλλά ο Αλί κάνει τα πάντα για να τον σώσει. Η πανδημία ρίχνει το νοσοκομείο σε καραντίνα και έρχεται το απόλυτο χάος αφού κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα παρά μόνο ο Αλί…

Α’ Επεισόδιο

Οι εξελίξεις της σειράς αναμένονται εκπληκτικές καθώς όλα αλλάζουν στο νοσοκομείο και ο Αλί με τη Ναζλί έχουν ξεκινήσει ήδη να βλέπουν συναισθήματα μεταξύ τους και να νιώθουν ο ένας για τον άλλον έλξη. Η Ναζλί θέλει να είναι πολύ σίγουρη για τα συναισθήματά της. Ομως ο έρωτας κυριαρχεί και το ζευγάρι είναι μαζί. Θα δούμε σκηνές που ο Αλί είναι ένας άλλος άνθρωπος, μέσα στην καθημερινότητα και αποκτά σιγά-σιγά τις συνήθειες ενός κανονικού ανθρώπου όπως δεν μπορούσε να φανταστεί ποτέ και θα τον δούμε ακόμα και να κοιμούνται μαζί (στο ίδιο κρεβάτι στο νοσοκομείο αγκαλιά).Αυτός ο έρωτας όπως όλα δείχνουν στα επόμενα επεισόδια είναι γεγονός και δείχνει πως όλα μπορεί να συμβούν σε αυτή την ζωή !!


Β’ Επεισόδιο

Ερχεται καινούργιο προσωπικό στο νοσοκομείο και μια αναστάτωση υπάρχει ακόμα και στα ειδύλλια. Υπό την επήρεια ενός μυστηριώδους επισκέπτη, έρχεται στο νοσοκομείο ο πατέρας του Αλί που τον έδιωξε από το σπίτι και τον πήγε στο Ιδρυμα, αφού λόγω της ιδιαιτερότητάς του δεν τον ήθελε για παιδί του. Αυτήν τη φορά όμως ο Αλί έρχεται για να σώσει τον πατέρα του από βέβαιο θάνατο και είναι ο μόνος που μπορεί. Στην αρχή το σκέφτεται λίγο… Ομως, στο τέλος ο Αλί αποφασίζει να σώσει τον πατέρα του. Η απογοήτευση του όμως φαίνεται ξεκάθαρα αφού πραγματικά δεν ήθελε να τον σώσει. Σοβαρά ζητήματα έρχεται να αντιμετωπίσει ο Αλί γιατί ο πατέρας του είναι άστεγος και βρίσκεται στον δρόμο πράγμα που δεν δείχνει να τον νοιάζει. Εκείνη την στιγμή είναι παθιασμένος με έναν μοναχικό ασθενή που πέθανε κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.

Γ’ Επεισόδιο

Ενα σοβαρό γεγονός με κρατούμενους που τους πάνε στο νοσοκομείο δημιουργεί προβλήματα γιατί ο ένας από αυτούς παθαίνει κρίση και είναι μεγάλος εγκληματίας ο οποίος ορκίζεται ότι θα εκδικηθεί τον Αλί χωρίς βέβαια να υπάρχει λόγος για όλο αυτό … Και ο ασθενής επαναστατεί … και ακολουθεί το σχέδιο του να πάει φυλακή και να πιάσει όμηρο τον Αλί για να τον σκοτώσει. Το καταφέρνει κι η εξέλιξη είναι συγκλονιστική αφού ο Αλί καταφέρνει να ξεφύγει και ο φυλακισμένος τρώει μια σφαίρα στο κεφάλι και πεθαίνει μπροστά στα μάτια του Αλί.

Η πανδημία και το άγνωστο φινάλε

Ο Τανέρ Ολμέζ ο ηθοποιός που υποδύεται τον γιατρό με αυτισμό σε συνέντευξη που παραχώρησε σε Τούρκικη εφημερίδα πριν δύο μέρες δήλωσε για πρώτη φορά πως είναι απογοητευμένος καθώς λόγω της πανδημίας είναι κλεισμένος στο σπίτι και τα γυρίσματα έχουν σταματήσει. Η σειρά θα ολοκληρωθεί αυτή την σεζόν κανονικά και πιθανόν το φινάλε της σειράς που ακόμα δεν το ξέρουν θα γυριστεί αυτό το καλοκαίρι αλλά η σειρά μπορεί να συνεχιστεί και το 2021…

 

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr