Ο Φάηλος Κρανιδιώτης Ξεσπά για το Κρητικό Κομάντο : «Να του δοθεί έπαινος για υψηλό φρόνημα»
Www.true.gr

Ο Φάηλος Κρανιδιώτης Ξεσπά για το Κρητικό Κομάντο : «Να του δοθεί έπαινος για υψηλό φρόνημα»

Ο Αλεξιπτωτιστής, το τραγούδι του και τα μέτρα ασφαλείας – Ο Φαήλος Κρανιδιώτης γράφει

Ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ υπήρξε Καταδρομέας- Αλεξιπτωτιστής.Ο Φαήλος Κρανιδιώτης μ΄αυτή την ιδιότητα γράφει για το θέμα που προκλήθηκε με το βίντεο του Κρητικού Αλεξιπτωτιστή:

“Η πράξη του Κρητικού Καταδρομέα ήταν παραβίαση των διαταγών που αφορούν την ασφάλεια κατά το άλμα, στην διάρκεια του οποίου πρέπει να είσαι προσηλωμένος σε αυτό, με τα χέρια σου στους ιμάντες, να προσέχεις που βρίσκονται οι συνάδελφοι σου, ώστε να αποφύγεις τυχόν σύγκρουση σου με αυτούς στον αέρα τραβώντας τις κατευθυντήριες αρτάνες, ώστε να απομακρυνθείτε ο ένας από τον άλλο, να παρατηρείς την ζώνη ρίψεων, που πάει ο καπνός της φωτιάς, ώστε να δεις την κατεύθυνση του ανέμου, ώστε ενεργώντας να γυρίσεις το αλεξίπτωτο κόντρα σε αυτόν, για να μπορείς η προωθητικότητα του αλεξιπτώτου να συμψηφιστεί με την ταχύτητα του ανέμου και ει δυνατόν να προσγειωθείς κάθετα, αλλιώς αν το “πάρεις πανί”, δηλ. με τον άνεμο στην πλάτη, προωθητικότητα και ταχύτητα θα αθροιστούν και θα προσγειωθείς με μεγαλύτερη ταχύτητα και συνεπώς θα έχεις μεγαλύτερο κίνδυνο τραυματισμού.

Επίσης πρέπει να έχεις τεταμένη την προσοχή σου ώστε αν ο άνεμος κι η πορεία προσγείωσης σε φέρνουν προς επικίνδυνο σημείο προσγείωσης, πχ δέντρα, πυλώνες κλπ, να χρησιμοποιήσεις τις κατευθυντήριες αρτάνες ώστε να απομακρυνθείς από το επικίνδυνο σημείο προς πιο πρόσφορο, πχ καλό οργωμένο χωματάκι.


Δεν επιτρέπεται να κρατάς κινητά και κάμερες, διότι κάτω στην ζώνη υπάρχουν συνάδελφοι, οι ανιχνευτές, το ασθενοφόρο, οι διαβιβαστές, ο γιατρός, όσοι έχουν ήδη προσγειωθεί, και ένα κινητό που θα φύγει από το χέρι σου από τα 1000 -1200 πόδια ήτοι από περίπου 130 ορόφους, με την ταχύτητα που θα αποκτήσει μπορεί να σκοτώσει κάποιον.

Γι’ αυτό άλλωστε έχουμε το όπλο μας σε ειδική θήκη δεμένη επάνω μας και τα πάντα προσαρμοσμένα καλά και ασφαλώς πάνω μας.


Ήταν λοιπόν λάθος ελεγκτέο πειθαρχικά να κρατά τον ένα ιμάντα και με το άλλο χέρι το κινητό κοιτώντας το και τραγουδώντας. Αυτός είναι ο τύπος, που όμως έχει και ουσία.

¨Τι όμως θα ήταν στο πνεύμα των Καταδρομών, κατά την γνώμη μου, αφού εκπαιδεύουμε επίλεκτους μαχητές και όχι μάνατζερ για ΜΚΟ; Στην αναφορά της Σχολής10 μέρες φυλακή για την παραβίαση των διαταγών και οδηγιών ασφαλείας και έπαινος για το υψηλό φρόνημα. Όχι “κόψιμο”.

ΠΗΓΗ: militaire.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr