Ο Εμετός Δεν Σταματούσε και Πήγε στο Νοσοκομείο. Το Συκώτι της Έγινε Διπλό από Κάτι που Πίνουμε Όλοι μας.
Www.true.gr

Ο Εμετός Δεν Σταματούσε και Πήγε στο Νοσοκομείο. Το Συκώτι της Έγινε Διπλό από Κάτι που Πίνουμε Όλοι μας.

Η Mary Allwood έπινε μέχρι 20 κουτάκια ενεργειακό ποτό ημερησίως για τέσσερα χρόνια, κατέστρεψε το συκώτι της τόσο πολύ, που οι γιατροί πίστευαν ότι είναι αλκοολική.

Πέρυσι το Νοέμβριο η 26 ετών Αγγλίδα πήγε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, εξαιτίας έντονου πόνου στο πλευρό της, και μια αξονική αποκάλυψε ότι το συκώτι της ήταν σε διπλάσιο μέγεθος από το φυσιολογικό.

Οι γιατροί ήταν πεπεισμένοι ότι ήταν αλκοολική, μέχρι που αποκάλυψε ότι ήταν εθισμένη στα ενεργειακά ποτά. Έπινε μέχρι 20 κουτάκια ενεργειακό ποτό ημερησίως για τέσσερα χρόνια.

Η ίδια δήλωσε: «Χρειαζόμουν να νιώσω τη γεύση. Είχα εθιστεί. Ένιωθα απαίσια αν δε το έπινα. Τώρα η σκέψη ότι οποιοσδήποτε πρέπει να το αγοράσω, με κάνει να ανησυχώ. Νομίζω ότι πρέπει να το αντιμετωπίζουν σαν το αλκοόλ και τα τσιγάρα.»

Η Allwood θυμήθηκε πώς έπεσε στη σκοτεινή άβυσσο του εθισμού σε ζάχαρη. «Αρχικά ένιωθα σαν να είχα αστείρευτη ενέργεια, αλλά τελικά δεν θα μου έδινε ενέργεια απλά έτσι νόμιζα. Χρειαζόμουν τη γεύση του. Ήταν η ηρωίνη μου και ένιωθα απαίσια αν δεν την είχα.»Η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη του Red Bull μπορεί να οδηγήσει σε απόθεση λίπους στο ήπαρ, προκαλώντας ουλές και τελικά κίρρωση (ηπατική βλάβη).

Σύμφωνα με την Allwood, πάχυνε απότομα και ανέβηκε από μέγεθος 16 σε μέγεθος 24 και ότι το υπερβολικό της βάρος δεν την εμπόδισε από το να συνεχίσει τη συνήθεια της με τα Red Bull.

Η Allwood πλέον βρίσκεται σε μια δίαιτα-απεξάρτηση, αλλάζοντας το Red Bull για περισσότερα από 6 λίτρα νερού κάθε μέρα. Προφανώς, γνώρισε συμπτώματα απεξάρτησης για περίπου ένα μήνα, με μεταβολή της διάθεσης και κούνημα, αλλά τώρα δεν επιθυμεί πλέον τα ζαχαρούχα ποτά.

Σύμφωνα με την Αρχή Διατροφής, η περίσσεια ζάχαρης στη διατροφή ενός ατόμου σχετίζεται άμεσα με σοβαρές παθήσεις όπως η ηπατική ανεπάρκεια και ο διαβήτης. Μια μελέτη του Δρ. Robert Lustig διαπίστωσε ότι μόνο ένα αναψυκτικό ημερησίως αυξάνει την πιθανότητα του διαβήτη κατά 1,1%.Για να βάλουμε το νούμερο αυτό σε προοπτική, εάν οι Αμερικανοί προσθέσουν ένα αναψυκτικό ημερησίως στη διατροφή τους, οι ΗΠΑ θα παρατηρήσουν αύξηση περίπου 3,5 εκατομμυρίων ασθενών με διαβήτη.

Τώρα που η Allwood έχει αφήσει πίσω τον εθισμό της, θέλει οι άλλοι να γνωρίζουν τους κινδύνους που μπορεί να θέσει το Red Bull.

«Νομίζω ότι οι κανόνες πρέπει να αλλάξουν και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με παρόμοιο τρόπο με τον εθισμό στα τσιγάρα ή το αλκοόλ», ισχυρίζεται η Allwood. Η Red Bull μέχρι στιγμής δεν έχει μιλήση για αυτή την ιστορία.

Credit: americanow.com

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr