Ο δισεκατομμυριούχος CEO του Twitter δίνει το 28% της περιουσίας του για τον κορωνοϊό
Www.true.gr

Ο δισεκατομμυριούχος CEO του Twitter δίνει το 28% της περιουσίας του για τον κορωνοϊό

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια από την προσωπική περιουσία του για να χρηματοδοτήσει την έρευνα κατά του κορωνοϊού.

Ο 43χρονος συνιδρυτής του Twitter έκανε γνωστό μέσω tweet ότι δωρίζει μετοχές της Square, αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, σε ένα δικό του μη κερδοσκοπικό ταμείο, το Start Small, που θα χρηματοδοτήσει διεθνώς προσπάθειες για την καταπολέμηση της νόσου Covid-19. Η Square ήταν εταιρεία πληρωμών που είχε δημιουργήσει μετά το Twitter.

«Αφού αφοπλίσουμε την πανδημία, θα εστιάσουμε στην υγεία των κοριτσιών και την εκπαίδευση. Θα λειτουργεί με διαφάνεια», έγραψε ο Ντόρσεϊ.


Η περιουσία του υπολογίζεται από το Forbes σε περίπου 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια και ο ίδιος ανέφερε ότι η δωρεά του αποτελεί περίπου το 28% της συνολικής περιουσίας του. Μέχρι σήμερα είναι η μεγαλύτερη δωρεά που έχει γίνει παγκοσμίως για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Εν τω μεταξύ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος, με προσωπική περιουσία περίπου 123 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει δεσμευτεί ότι θα δωρίσει 100 εκατομμύρια δολάρια στον οργανισμό Feeding America. Παράλληλα, το ίδρυμα του Μπιλ Γκέιτς και της συζύγου του Μελίντα έχει προσφέρει 100 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επίσης θα προσφέρει ένα ποσό που θα αγγίζει τα 100.000.000 δολάρια, για την ανακούφιση των συνεπειών της πανδημίας, είτε σε κοινωνικό είτε σε οικονομικό επίπεδο. Ίδιο ποσό έχει υποσχεθεί και ο ιδρυτής της αμερικανικής εταιρείας υπολογιστών Dell, Μάικλ Ντελ.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr