Ο Δήμος Αθηνών εκκένωσε σε Χρόνο Ρεκόρ κατασκήνωση και Έσωσε 617 Παιδιά από τις Φλόγες
Www.true.gr

Ο Δήμος Αθηνών εκκένωσε σε Χρόνο Ρεκόρ κατασκήνωση και Έσωσε 617 Παιδιά από τις Φλόγες

Μέσα στις τραγικές ειδήσεις και την καθυστέρηση των Αρχών να επέμβουν καίρια στην πυρκαγιά στο Μάτι, πέρασε μάλλον στα «ψιλά» η είδηση της έγκαιρης εκκένωσης των παιδικών κατασκηνώσεων του Δήμου Αθηναίων, στον Άγιο Ανδρέα.

Ειδικότερα, την ώρα της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, ακριβώς δίπλα, στον Άγιο Ανδρέα εφαρμόστηκε μέχρι κεραίας και με απόλυτη ψυχραιμία σχέδιο προληπτικής εκκένωσης των παιδικών κατασκηνώσεων του δήμου Αθηναίων, μετά από συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Κέντρο Συντονισμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τα 621 παιδιά, όπως και παιδιά από άλλες κατασκηνώσεις, μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία στην παραλία του Αγίου Ανδρέα και όταν το επέτρεψαν οι συνθήκες μετακινήθηκαν με μέσα του δήμου Αθηναίων στο κέντρο της Αθήνας.

Για αυτή την επιχείρηση που δυστυχώς έμεινε άγνωστη, λόγω της μεγάλης τραγωδίας, έγραψε χρήστης στα social media, περιγράφοντας ακριβώς πως έγινε η εκκένωση της κατασκήνωσης και η διάσωση των παιδιών και θέλοντας να αναδείξει την οργάνωση και προνοητικότητα του δήμου Αθηναίων εν αντιθέσει με άλλους φορείς στην τραγωδία σε Μαραθώνα και Ραφήνα.

Αναλυτικά όσα γράφει:

«Ας σας πω μια ιστορία από τα χτες που δεν θα την μάθετε από τα την οποία τυγχάνει να την ξέρω, μια εκπληκτική προσπάθεια που έγινε με επιτυχία αλλά δεν ήρθε ποτέ στην δημοσιότητα, και ίσως δεν έρθει ποτέ.


Όταν ο Δήμος Αθηναίων κατάλαβε πως η φωτιά πλησιάζει την κατασκήνωση, δεν δίστασε καθόλου. Γύρω στις 5 το απόγευμα πάρθηκε η απόφαση για την εκκένωση 617 παιδιών και μπήκε σε εφαρμογή ένα σχέδιο που υπήρχε ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ. Ναι, υπήρχε σχέδιο εκκένωσης και υλοποιήθηκε μέχρι κεραίας με ότι αλλαγές χρειάστηκαν. Τα παιδιά έπρεπε να φύγουν άμεσα. Πως; Με τι μέσα;Ο Δήμος είχε προνοήσει και είχε σύμβαση με εταιρεία λεωφορείων. Έτσι δεν φοβήθηκε να στείλει τα λεωφορεία να πάρουν τα παιδιά, μια εκκένωση ουσιαστικά μέσα στις φλόγες. Η Δημοτική Αστυνομία ήταν φυσικά παρούσα και σε επιφυλακή.

Η κατάσταση στην κατασκήνωση γινόταν δύσκολη. Απλά να πούμε ότι οι στρατιωτικές κατασκηνώσεις δίπλα ακριβώς κάηκαν ολοσχερώς. Ο Δήμος Αθηναίων είχε φυσικά προνοήσει και είχε στείλει 2 υδροφόρες που πολέμησαν εκεί με δημοτικούς υπαλλήλους με ίδια μέσα τις φλόγες. Και νίκησαν. Στάλθηκε και τριτη και τέταρτη μέσα στην νύχτα.

Συνολικά φορτώθηκαν 15 πούλμαν, για τα οποία δημιουργήθηκε εναλλακτική διαδρομή της Μαραθώνος και συνοδεία περιπολικών της Δημοτικής Αστυνομίας πέρασαν «σφαίρα» από παντού. Δίπλα από φλόγες και την καταστροφή, αλλά πέρασαν με ασφάλεια. Μαζί με τα παιδιά έφυγαν από τις φλόγες και 50 περίπου πρόσκοποι. Τα παιδιά δεν κινδύνευσαν χάρη στην προνοητικότητα.

Ταυτόχρονα το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου λάμβανε οδηγίες πως θα ενημερώνει ανά 5λεπτο. Κανείς γονιός δεν έμεινε χωρίς έγκυρη και σωστή ενημέρωση. Ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο. Απλά μια σύγκριση με το ότι η επίσημη πολιτεία δεν ενημέρωνε για 10 ώρες! Η Τεχνόπολη άνοιξε για να υποδεχτεί τα παιδιά καθώς και τους γονείς που θα ερχόντουσαν να τα παραλάβουν. Η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου ήταν εκεί, άνθρωποι να στηρίξουν γονείς και παιδιά. Ξενοδοχεία ήταν σε ετοιμότητα να υποδεχτούν παιδιά που δεν θα είχαν γονείς στην Αθήνα. Ετοιμάστηκε μηχανισμός ταυτοποίησης και καταγραφής, όλα σε χρόνο ρεκόρ. Δεν θα μπορούσαν να παραδίδουν τα παιδιά έτσι! Οι υπηρεσίες του Δήμου λειτούργησαν άψογα υπό πιεστικές συνθήκες και απέδωσαν τα μέγιστα.


Μπορεί λοιπόν να φαίνεται απλό αλλά δεν ήταν καθόλου. Μέσα σε 4 ώρες τα παιδιά ήταν με τους γονείς τους. Κανείς δεν κατάλαβε το παραμικρό, ουδεμία διαφήμιση, συνδέσεις με κέντρα επιχειρήσεων και φιέστες. Απλά, μεθοδική δουλειά. Βοήθεια από κάπου αλλού; Καμία.

Μην ρωτήσετε, δεν ήμουν εκεί ούτε καν μέρος της προσπάθειας, αλλά έμαθα τι συνέβη. Και μιας και κανείς από τους συντελεστές δεν θα πει τι έγινε, από συστολή και μόνο, σας το μεταφέρω. Αν θεωρείτε πως όλα αυτά ήταν απλά δεν ήταν. Είναι όμως μια νότα αισιοδοξίας στην σημερινή μαύρη μέρα.

Και μια μικρή λεπτομέρεια. Οι κατασκηνώσεις θα ανοίξουν ξανά την επόμενη εβδομάδα. Μαθήματα οργάνωσης και πολιτικής προστασίας made in Athens».

Ας σας πω μια ιστορία από τα χτες που δεν θα την μάθετε από τα την οποία τυγχάνει να την ξέρω, μια εκπληκτική…

Gepostet von Thodoris Psyrris am Dienstag, 24. Juli 2018

Πηγή: thecaller.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr