Ο χειμώνας κόστισε την ζωή σε 10,000 ανθρώπους επειδή χρησιμοποίησαν απλά την τουαλέτα...
Www.true.gr

Ο χειμώνας κόστισε την ζωή σε 10,000 ανθρώπους επειδή χρησιμοποίησαν απλά την τουαλέτα…

Ο χειμώνας έχει σχεδόν τελειώσει και ενώ η μέρα μεγαλώνει, ο υδράργυρος μένει ακόμα σε χαμηλά επίπεδα. Ο χειμώνας είναι ακόμα εδώ και είναι η καλύτερη εποχή για να απολαύσουμε την άνεση του σπιτιού μας.

Αλλά ενώ οι περισσότεροι από μας έχουν ένα ωραίο διαμέρισμα με θέρμανση, στην Ιαπωνία, πολλοί δεν έχουν θέρμανση στην τουαλέτα. Ενώ φαίνεται κάτι ασήμαντο, έχει στοιχίσει την ζωή σε πολλούς ανθρώπους!

Σύμφωνα με έρευνα στο Τόκιο, περίπου 10,000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο σε κρύες τουαλέτες.

Αυτό συμβαίνει γιατί στην Ιαπωνία η κεντρική θέρμανση δεν είναι διαδεδομένη και η μόνωση δεν είναι πολύ καλή. Έτσι, υπάρχουν ακραίες διαφορές θερμοκρασίας από δωμάτιο σε δωμάτιο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει την αύξηση των παλμών και της πίεσης και να αυξήσει δραματικά τον κίνδυνο καρδιακού.

Για να αποφευχθούν παρόμοιοι θάνατοι, το Υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας προσπαθεί να ενημερώσει τον κόσμο. Οι συμβουλές τους όμως είναι χρήσιμες για όλους μας.


1. Αερόθερμο

Μπορείτε να βάλετε ένα μικρό αερόθερμο και να το ανοίγετε μόνο όταν θέλετε να χρησιμοποιήστε για αρκετή ώρα την τουαλέτα.

2. Κουρτίνες

Μία καλή λύση είναι να βάλετε χοντρές κουρτίνες στα παράθυρα.


3. Καλή λειτουργία του εντέρου

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να μην έχετε δυσκοιλιότητα. Αυτό μπορείτε να το καταφέρετε βελτιώνοντας την διατροφή σας.

Παρόλο που αυτό το πρόβλημα μας φαίνεται παράξενο και πολλοί μπορεί να μην το έχουν αντιμετωπίσει ποτέ, δεν βλάπτει να γνωρίζουμε τους πιθανούς κινδύνους μιας κρύας τουαλέτας.

Credit: cleverly.me

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr