Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξηγεί γιατί μάθαινε σε σκύλους Αρχαία Ελληνικά

O Άδωνις Γεωργιάδης αναγκάστηκε να επανέλθει πολλές φορές, στα social media, για να απαντήσει σε όσους τον ειρωνεύτηκαν ότι μάθαινε σε σκύλους Αρχαία Ελληνικά στην εταιρεία του Ελληνική Αγωγή.

How dogs could make children better readers και για τους υπόλοιπους που έγραψαν ανοησίες ας διαβάσουν και αυτό!, έγραψε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, την Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα, η είδηση ότι σκύλοι άκουγαν Αρχαία Ελληνικά στην Ελληνική Αγωγή είχε γίνει πρώτο trend στο Twitter, ενώ τα αρνητικά σχόλια υπερείχαν σε αριθμό.

Όλα ξεκίνησαν σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που οργάνωσε η «Ελληνική Αγωγή» την οποία ο ίδιος και η σύζυγός του Ευγενία Μανωλίδου διευθύνουν.


Η εκδήλωσε είχε τρεις άξονες: Το παιδί, τον σκύλο και το βιβλίο.

Σε συνεργασία με το Give me a Paw οργάνωσαν ένα πρόγραμμα που στοχεύει στη βελτίωση της επικοινωνιακής και αναγνωστικής ικανότητας των παιδιών, χρησιμοποιώντας σαν κίνητρο την επαφή με το σκύλο.

Τα παιδιά που μαθαίνουν αρχαία ελληνικά στην Ελληνική Αγωγή βρέθηκαν όλα μαζί και διάβασαν -χωρίς το άγχος να τους κρίνει κάποιος δάσκαλος – βιβλία σε ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους «ακροατές».


Έχει αποδειχθεί ότι τα παιδιά, ακόμη και εκείνα που είτε λόγω δυσλεξίας είτε από ιδιοσυγκρασιακή συστολή, αποφεύγουν να κάνουν ανάγνωση και να «εκθέσουν εαυτόν»- με αποτέλεσμα να μην δημιουργούν δεσμούς αγάπης με το λογοτεχνικό κείμενο-, παρουσία σκύλου διαβάζουν αβίαστα γιατί αισθάνονται ότι δεν κρίνονται.

Ο κ. Γεωργιάδης βρέθηκε στο χώρο της εκδήλωσης μαζί με τους δυο του γιους τον Περσέα και τον Αλκαίο. Μαζί με τον Περσέα χάιδεψαν για ώρα έναν από τους ειδικά εκπαιδευμένος σκύλους της εκδήλωσης ενώ ο μικρός Αλκαίος διάβασε σε ένα λαμπραντόρ ένα αρχαίο κείμενο.

eretikos