Ντροπή: Ανθρωπόμορφα κτήνη έριξαν φόλες και σκότωσαν δεκάδες αδέσποτα ζώα στον Αλμυρό

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο θανάτωσης ζώων, με φόλες, στην περιοχή του Αλμυρού, στη Μαγνησία. 

Με βάση τις πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα βρέθηκαν νεκρά, από φόλες, περισσότερα από 17 αδέσποτα ή δεσποζόμενα ζώα.

Η τελευταία περίπτωση ήταν η θανάτωση ενός λαμπραντόρ, το οποίο ανήκε στην Αθηνά Υφαντή, πρόεδρο του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Αλμυρού «Αγάπη και Προστασία».

Την ίδια μέρα, οι ίδιοι πιθανότατα δράστες έδωσαν «παγιδευμένη» τροφή και σε ένα ακόμα σκυλί, που όμως μεταφέρθηκε έγκαιρα σε κτηνίατρο και κατάφερε να σωθεί.

Ενδεικτική της ανησυχίας και της δυσαρέσκειας η οποία επικρατεί στην περιοχή είναι η ανακοίνωση την οποία εξέδωσε ο δήμος Αλμυρού, με την οποία καλεί όλους εκείνους που έχουν πληροφορίες σχετικές με τους δράστες να προβούν σε καταγγελίες.

«Επειδή τον τελευταίο καιρό παρατηρήθηκαν φαινόμενα θανάτωσης σκύλων, αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων, από ασυνείδητους που πετούν φόλες, εφιστούμε την προσοχή των συμπολιτών μας και παρακαλούμε αν υποπέσουν στην αντίληψή τους τέτοια περιστατικά να τα αναφέρουν στην Αστυνομία, τον Δήμο Aλμυρού ή τις φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος τοπικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Καλατζής και συμπλήρωσε: «Καταδικάζοντας απερίφραστα τέτοια φαινόμενα η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων της, θα συνεργάζεται με τους φορείς και τους πολίτες για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των αδέσποτων, με τρόπους που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία και επιβάλλει η ανθρωπιά μας. Ηδη εκ μέρους της δημοτικής αρχής έχει υποβληθεί αναφορά προς την αστυνομική αρχή».

[Πηγή]