Ντόρα αδειάζει Άδωνι: «Κι εγώ θα ήθελα να ήμουν η… Σίντι Κρόφορντ»
Www.true.gr

Ντόρα αδειάζει Άδωνι: «Κι εγώ θα ήθελα να ήμουν η… Σίντι Κρόφορντ»

Θα είναι εθνική ήττα για την Ελλάδα αν αλλάξει μόνο το όνομα FYROM χωρίς αλλαγές σε σύνταγμα και αλυτρωτισμό προειδοποίησε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά στελεχών της ΝΔ που αρνούνται λύση με τον όρο «Μακεδονία»: Εγώ δεν είμαι γραφική, απάντησε.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών αντιπαρατέθηκε έντονα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑμ Νίκο Φίλη για το Σκοπιανό.

Η Ντόρα Μπακογιάννη υπεραμύνθηκε της σύνθετης ονομασία erga omnes, αλλά εφόσον υπάρξουν αλλαγές σε όλα τα άλλα – Σύνταγμα, αλυτρωτισμός κ.λπ.

«Σύνθετη ονομασία που εμπεριέχει το όνομα ‘Μακεδονία’ υπό την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθούν όλα τα υπόλοιπα. Όποτε και να ψάξετε δηλώσεις δικές μου από το 1990 μέχρι σήμερα, λέω την ίδια κουβέντα», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.


Προειδοποίησε δε πως «εάν το FYROM αλλλάξει με άλλο όνομα και η κατάσταση παραμείνει ως έχει, έχουμε υποστεί εθνική ήττα».

Δήλωσε ακόμη ότι δεν θα πάει στο συλλαλητήριο, καθώς υπήρξε υπουργός Εξωτερικών που διαπραγματεύτηκε το θέμα των Σκοπίων θυμίζοντας ότι η τότε ελληνική κυβέρνηση «όρθωσε το ανάστημά της» στο Βουκουρέστι.

Εξέφρασε δε το φόβο ότι η κυβέρνηση πάει σε «σαλαμοποίηση» της κατάστασης, εξέλιξη η οποία θα απεμπολήσει το κεκτημένο του Βουκουρεστίου, το οποίο λειτουργούσε ως μοχλός πίεσης.

Ερωτηθείσα για την άποψη στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία λένε «όχι» σε οποιαδήποτε πρόταση εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία» η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε: «Εγώ δεν είμαι γραφική, είμαι ένας άνθρωπος που έχω διαπραγματευτεί αυτή την υπόθεση. Το μεγάλο πρόβλημα με τα Σκόπια είναι ο αλυτρωτισμός. Πώς εκφράζεται ο αλυτρωτισμός; Εκφράζεται μέσα και από το όνομα, μέσα από το Σύνταγμα, μέσα από τα σύμβολα, μέσα από την αντίληψη ότι έχουμε μειονότητες εκτός συνόρων. Αυτό είναι ένα πακέτο».


Για το ίδιο θέμα, μιλώντας στο Action 24, η κ. Μπακογιάννη απάντησε καυστικά: «Και εγώ θα ήθελα να ήμουν η Σίντι Κρόφορντ, ειλικρινά…».

Διαβάστε επίσης:

Βάσεις 2018: Βρείτε από εδώ τα αποτελέσματα μέσω του results.it.minedu.gov.gr

Υπουργείο Παιδείας: Βρείτε από εδώ τις Βάσεις 2018

Βάσεις 2018: Εκτιμήσεις για ΟΛΕΣ τις σχολές από τον Στράτο Στρατηγάκη

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr