Ντόναλντ Τραμπ: Να ισχύσει για το Ραμαζάνι ό,τι και για το Πάσχα
Www.true.gr

Ντόναλντ Τραμπ: Να ισχύσει για το Ραμαζάνι ό,τι και για το Πάσχα

Ο Ντόναλντ Τραμπ ελπίζει οι Αμερικανοί μουσουλμάνοι να τηρήσουν τους ίδιους κανόνες στη διάρκεια του Ραμαζανιού, με αυτούς που τήρησαν οι χριστιανοί στη διάρκεια του Πάσχα λόγω του κορονοϊού.

Ο Τρμπ εξέφρασε αμφιβολίες για το αν οι μουσουλμάνοι αντιμετωπίζονται με την ίδια αυστηρότητα με τους χριστιανούς όταν παραβιάζουν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης.

«Θα έλεγα ότι ενδέχεται να υπάρξει διαφορά και θα πρέπει να δούμε τι θα συμβεί, διότι έχω δει μεγάλες διαφορές στη χώρα αυτή. Επιτίθενται στις εκκλησίες των χριστιανών, αλλά όχι στα τεμένη», τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί από τον Λευκό Οίκο.


Το Ραμαζάνι ξεκινά την Πέμπτη, λίγες ημέρες μετά το Πάσχα, στη διάρκεια του οποίου κάποιοι χριστιανοί παραβίασαν τους κανόνες δημόσιας υγείας, που έχουν επιβληθεί λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, οργανώνοντας παράνομες λειτουργίες.

Στην ερώτηση αν πιστεύει πως οι ιμάμηδες θα αρνηθούν να συμμορφωθούν με τους κανόνες κοινωνικής απόστασης, ο Τραμπ απάντησε:

«Όχι δεν το πιστεύω καθόλου. Είμαι ένας άνθρωπος της πίστης. Και δεν είναι σημαντικό ποια είναι η πίστη σας, όμως οι πολιτικοί φαίνεται να αντιμετωπίζουν τις διάφορες θρησκείες με πολύ διαφορετικό τρόπο».

Στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί πάνω από 700.000 κρούσματα κορονοϊού, αναγκάζοντας τις θρησκευτικές κοινότητες της χώρας να κλείσουν τις πόρτες των ναών και των τεμενών τους.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr