Η Νοτοπούλου απαντά για τα πεντοχίλιαρα σε συλλόγους και ΜΚΟ -Παραδέχεται ότι δόθηκαν τα χρήματα, αλλά με διαφάνεια
Www.true.gr

Η Νοτοπούλου απαντά για τα πεντοχίλιαρα σε συλλόγους και ΜΚΟ -Παραδέχεται ότι δόθηκαν τα χρήματα, αλλά με διαφάνεια

Απάντηση στις σφοδρές επικρίσεις που δέχεται για τα 5χίλιαρα που μοίρασε σε συλλόγους και ΜΚΟ προεκλογικά, από τα κονδύλια του Υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης, έδωσε η υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Απαντώντας στον Δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου, η Κατερίνα Νοτοπούλου υποστηρίζει ότι όλα έγιναν με διαφάνεια, ενώ αναφέρεται ονομαστικά σε ορισμένους φορείς που έλαβαν την επιδότηση, ξεχνώντας άλλους, όπως ο Συλλογος φίλων ΕΡΤ Σερρρών, που ζήτησε και έλαβε επιδότηση για μια γιορτή..


«O δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Kυρίζογλου δήλωσε με περισσή ειλικρίνεια ότι “δεν έχει σημασία με ποιες διαδικασίες” χρηματοδοτήθηκαν οι 43 προτάσεις του έργου “νεανικές δράσεις” του Υπουργείου Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας και Θράκης. Η δήλωση του κ. Κυρίζογλου τον κατατάσσει σε όσους υποστηρίζουν την επιτομή του παλαιοκομματισμού, τις επί δεκαετίες απευθείας χρηματοδοτήσεις σε ημέτερους. Λογικό είναι να αντιδρά στις πρωτοβουλίες μας» ανέφερε χαρακτηριστικά σε γραπτή δήλωσή της η κ. Νοτοπούλου.

Παράλληλα τόνισε ότι, για πρώτη φορά στην ιστορία των χρηματοδοτήσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) επιλέχθηκαν διαδικασίες ανοιχτής και δημόσιας πρόσκλησης και αξιολόγησης. «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η “χρησιμοποίηση δημοσίου χρήματος” -σύμφωνα με την έκφραση του κ. Κυρίζογλου– αφορά φορείς όπως ο “Φάρος του Κόσμου”, το σωματείο Αποκατάστασης και ειδικής αγωγής ΑμεΑ “ο ΣΩΤΗΡ”, ο σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με διαταραχές όρασης και αναπηρίες “ΣΥΖΩΗ”, ο σύλλογος συνδρόμου DOWN Ελλάδος, ο σύλλογος Erasmus του ΑΠΘ, ο όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας, το Δίκτυο Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης, το Περπατώ Ροδόπης, κ.α. Θα χαιρόμασταν ακόμα παραπάνω αν και ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης είχε ακολουθήσει μια αντίστοιχη πολιτική ενίσχυσης ευπαθών ομάδων της νεολαίας αξιοποιώντας τα εργαλεία που του προσφέρει η κυβέρνηση (π.χ. Ρομά που ζουν στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης). Ο κ.Κυρίζογλου ενοχλείται από τη νέα γενιά που δραστηριοποιείται, τις καθαρές δράσεις, τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου. Εμείς πάλι, τους υποστηρίζουμε» πρόσθεσε η υφυπουργός Εσωτερικών.

ΠΗΓΗ: newsone.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr