Νοσοκομείο ζητάει από ζευγάρι 112.000 ευρώ για να πάρουν πίσω την κόρη τους

Ένας βρετανός πατέρας πρέπει να βρει 112 χιλιάδες ευρώ ώστε ένα νοσοκομείο στο Ντουμπάι να επιτρέψει στο πρόωρο μωρό του να πετάξει στο Ηνωμένο Βασίλειο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δήλωσε χθες.

Ο Azhar Saleem, 26 ετών, από το Μπέρμιγχαμ, δήλωσε ότι οι γιατροί αρνούνται να παραδώσουν την μικροσκοπική Amal, που ζυγίζει λιγότερο από μισό κιλό, όταν γεννήθηκε 23 εβδομάδες πρόωρα τον Ιούλιο, μέχρις ότου πληρωθεί ο λογαριασμός στο νοσοκομείο.

Ο Azhar και η σύζυγός του Syeda Khola Adnan, 23 ετών, ήλπιζαν ότι η κόρη τους θα γεννηθεί στην Αγγλία, αλλά στην Syeda αρνήθηκε να λάβει βίζα και βρισκόταν ακόμα στο Ντουμπάι, όταν είχε τοκετό απροσδόκητα ενώ επισκέπτονταν ήδη έναν ειδικό εμβρύων.

Ο ιατρικός λογαριασμός της οικογένειας στο Νοσοκομείο NMC Royal Hospital είναι σήμερα 112.000 ευρώ και φοβούνται ότι μπορεί να φτάσει το διπλάσιο ποσό έως ότου το παιδί, το οποίο εξακολουθεί να είναι πολύ άρρωστο, να του επιτραπεί να πάρει εξιτήριο.

Η κ. Adnan έμεινε έγκυος τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους και υπέβαλε αίτηση για βίζα στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάρτιο, όταν περίμενε ότι το μωρό της να γεννηθεί τον Οκτώβριο.

Γέννησε την Αμάλ 23 εβδομάδες πρόωρα, αλλά δεν περίμενε να γεννήσει στο Ντουμπάι.

Είχε σοβαρές επιπλοκές με την εγκυμοσύνη της και έπρεπε να υποβληθεί σε καισαρική τομή στο Βασιλικό Νοσοκομείο NMC, όταν της είπαν ότι η κόρη της «δε θα τα κατάφερνε» αν δεν είχε γεννιόταν αμέσως, λέει η οικογένεια.

Δεν έχει ασφάλιση για να πληρώσει για τα έξοδα του νοσοκομείου, και η Amal εξακολουθεί να είναι σοβαρά άρρωστη στο νοσοκομείο.

Οι ιατρικοί λογαριασμοί τους εξακολουθούν να ανεβαίνουν και η μητέρα Adnan αναμένει να χρειαστεί να πληρώσει έναν λογαριασμό 224.000 ευρώ.

Μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει 16 χιλιάδες ευρώ από το στόχο της να φτάσει τις 112 χιλιάδες ευρώ μέσω μιας σελίδας Go Fund Me.

Έγραψε online: «Χρειαζόμαστε πραγματικά βοήθεια για να φέρουμε το μωρό μου στο σπίτι, κάθε είδους βοήθεια θα εκτιμηθεί. Δεν συνειδητοποιείς τις καταστάσεις στις οποίες μπορείς να βρεθείς, μέχρι να βρεθείς ο ίδιος σε αυτές.»

«Ποτέ δεν σκέφτηκα να ζητήσω βοήθεια στη ζωή μου, αλλά μερικές φορές πρέπει να παραμερίσεις την υπερηφάνειά σου και να κάνεις ό, τι μπορείς για να φέρεις πίσω τα αγαπημένα σου πρόσωπα, σε αυτή την περίπτωση το μωρό μας.»