Νοσοκόμα «κτήνος» σκότωσε το αγοράκι που σχεδίαζε να υιοθετήσει και είπε πως πέθανε μόνο του

Μια νοσοκόμα από την Μινεσότα που σχεδίαζε να υιοθετήσει ένα μικρό αγόρι μαζί με τον σύζυγό της, κακοποίησε βάναυσα το παιδί, ενώ ζούσε μαζί τους. Το αγόρι πέθανε εξαιτίας πολλαπλών τραυματισμών που υπέστη από την 35χρονη Kelly Jo Anderson, που ισχυρίζεται ότι οφείλεται σε αυτοτραυματισμό. Το αγόρι είχε κοψίματα στα γεννητικά του όργανα, μέσα στα χείλη του και πολλούς μώλωπες στην πλάτη και τα πλευρά του και ένα χτύπημα στο κεφάλι του. Τον περασμένο μήνα, η νοσοκόμα από το Barnesville έφερε το αγόρι σε τοπικό νοσοκομείο. Το αγόρι ήταν ήδη νεκρό όταν έφτασε. Σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου, ήταν «μπλε και άψυχος με μώλωπες στο πρόσωπο και το κεφάλι» αναφέρει η ιστοσελίδα Twin City Pioneer Press. Το αγόρι βρισκόταν υπό ανάδοχη φροντίδα από τον Απρίλιο του 2019.

Οι γιατροί στο Ιατρικό Κέντρο του Σάνφορντ, όπου μεταφέρθηκε το αγόρι, δεν πείστηκαν από την εξήγηση της Anderson επειδή ήταν ασυνεπής με τους τραυματισμούς που υπέστη το παιδί. Όταν το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, η θερμοκρασία του σώματος του ήταν ήδη 27 βαθμοί Κελσίου, ανέφερε ένας γιατρός στους ερευνητές. Αυτό σημαίνει ότι ήταν νεκρός για τουλάχιστον 40 λεπτά. Εκτός από τους προαναφερθέντες τραυματισμούς, το αγόρι είχε επίσης πολλά σημάδια στο πρόσωπό του. Τα έγγραφα του δικαστηρίου σχετικά με το θέμα ανέφεραν, ότι η Anderson, η οποία σχεδίαζε να υιοθετήσει το παιδί με τον σύζυγό της φέτος το καλοκαίρι, είπε σε έναν ντετέκτιβ ότι το παιδί αυτοτραυμάτιζε τον εαυτό του πέφτοντας σε τοίχους.» Οι τραυματισμοί προκλήθηκαν, σύμφωνα με την Anderson, όταν έκανε μπάνιο το αγόρι. Είπε ότι «ρίχτηκε μόνος του αρκετές φορές από το μπάνιο στην τουαλέτα» και μπορεί να έπαθε επιληψία στην μπανιέρα.

Μια αυτοψία απέδειξε ότι το παιδί πέθανε από ασφυξία που σχετίζεται με τραύμα μεγάλης δύναμης. Το έγγραφο ανέφερε επίσης, ότι «ο τρόπος θανάτου προέρχεται από ανθρωποκτονία». Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για την παραμέληση του παιδιού και συνέλαβε την Anderson. Παρόλο που ισχυρίστηκε ότι ούτε αυτή ούτε ο σύζυγός της, ο Kyle James Anderson, είδαν τους τραυματισμούς στο παιδί τη νύχτα που πέθανε, ο Kyle αντιφάσκει με την εκδοχή των γεγονότων της γυναίκας του και είπε ότι δεν είχε ποτέ επιληψία, ούτε έριχνε τον εαυτό του εσκεμμένα. Ενώ η Anderson κατηγορήθηκε για δολοφονία δευτέρου βαθμού του αγοριού από το Επαρχιακό Δικαστήριο της Clay County, ο Kyle δεν κατηγορήθηκε. Η Anderson κρατείται πλέον στις φυλακές.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Metro, η Anderson και το αγόρι ήταν συγγενείς. Μια σελίδα GoFundMe ξεκίνησε επίσης στις 5 Μαΐου για να καλύψει το κόστος της κηδείας του αγοριού και να εγκαταστήσει κάποιο «εξοπλισμό παιδικής χαράς για μικρά παιδιά» σε ένα δημόσιο πάρκο στη μνήμη του αγοριού. Η σελίδα έγραφε: «Ο μικρός Henry ήταν μόλις ενάμισι έτους όταν η ζωή του κόπηκε σκόπιμα. Ο Henry ήταν ένα γλυκό και χαρούμενο μικρό παιδί που άγγιξε τόσες καρδιές. Η γιαγιά Kayla θα ήθελε να αγοράσει κάποιο εξοπλισμό παιδικής χαράς στη μνήμη του Henry. Αυτό το ταμείο έχει δημιουργηθεί για να βοηθήσει την οικογένειά του με κάποια από τα έξοδα κηδείας του και επίσης να αγοραστεί εξοπλισμός παιδικής χαράς μικρού παιδιού στη μνήμη του Henry που θα τοποθετηθεί σε πάρκο.» Μέχρι την 21η Μαίου είχε μαζευτεί το ποσό των 5.000 δολαρίων.