Νόμιζε πως Κάτι μπήκε στο Μάτι της. Η διάγνωση του Οφθαλμίατρου όμως, την έκανε να Παγώσει.
Www.true.gr

Νόμιζε πως Κάτι μπήκε στο Μάτι της. Η διάγνωση του Οφθαλμίατρου όμως, την έκανε να Παγώσει.

Μια γυναίκα από το Όρεγκον, θεωρείται ο πρώτος άνθρωπος παγκοσμίως που μολύνθηκε από ένα μικροσκοπικό είδος σκουληκιών που παρατηρήθηκε ποτέ στους βολβούς των ματιών.

Η 28χρονη πλέον Abbey Beckley, εργαζόταν σε εμπορικό αλιευτικό σκάφος στην Αλάσκα το καλοκαίρι του 2016 όταν αισθάνθηκε κάτι πίσω από το βλέφαρό της.

Όταν αγκυροβόλησαν πέντε ημέρες αργότερα, προσπάθησε να ανακαλύψει αυτό που υποτίθεται ότι ήταν μια βλεφαρίδα, αλλά ανακάλυψε φλεγμονή στο δέρμα και ένα σκουλήκι που την είχε δημιουργήσει.

Μπερδεμένη, πήγε σε έναν οφθαλμίατρο ο οποίος έβγαλε τέσσερα ακόμα σκουλήκια – αλλά δεν είχε ιδέα τι ήταν.

Τελικά, μεταφέρθηκε σε ειδικό για τα μάτια στο Πόρτλαντ, που έστειλε τα δείγματα στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Η.Π.Α., καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι είχε προσβληθεί από το Thelazia gulosa.


Αυτό, είναι ένα παράσιτο που δεν είχε παρατηρηθεί ποτέ ξανά στους ανθρώπους, το οποίο διαδίδεται από μύγες και τρέφεται από τη λίπανση του βολβού των ματιών.

«Το αριστερό μου μάτι ήταν πολύ ερεθισμένο και κόκκινο και το βλέφαρό μου είχε πέσει», είπε η Beckley που ήταν 26 τότε. «Είχα πολλές ημικρανίες επίσης και δεν καταλάβαινα τι συνέβαινε».

«Τράβηξα το κάτω μέρος του βλεφάρου μου και διαπίστωσα ότι το δέρμα μου φαίνονταν παράξενο εκεί. Έτσι έβαλα τα δάχτυλά μου και βρήκα ένα σκουλήκι! Είχα σοκαριστεί!»


Συνολικά, 14 ημιδιαφανείς σκώληκες Thelazia gulosa, όλοι μερικών μόλις εκατοστών, εξήχθησαν από το μάτι της Beckley κατά τη διάρκεια των 20 ημερών.

Εάν αυτά τα σκουλήκια παραμείνουν στο μάτι ενός ατόμου για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, μπορεί να προκαλέσουν ουλές κερατοειδούς και ακόμη και τύφλωση, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Πιστεύεται ότι υπήρχαν μόνο δύο διαφορετικά είδη αυτών των σκουληκιών στα μάτια που μολύνουν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και ότι το Thelazia gulosa θεωρείται τώρα το τρίτο.

Τα σκουλήκια που προσβάλλουν τα μάτια βρίσκονται σε μια ποικιλία ζώων, συμπεριλαμβανομένων των σκύλων, των γατών και ορισμένων άγριων σαρκοφάγων.

Credit: dailymail.co.uk

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr