Νηστίσιμο κέικ με ινδοκάρυδο
Www.true.gr

Νηστίσιμο κέικ με ινδοκάρυδο

Υλικά

  • 1 κούπα σπoρέλαιο
  • 1 1/2 κούπας ζάχαρη
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 κούπα ινδοκάρυδο


  • 3 1/2 κούπες αλεύρι
  • 1 κούπα γκαζόζα (αν δεν βρείτε βάλτε Sprite)
  • 1 φακελάκι ή 20 γρ. baking powder

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε μπολ με μια σπάτουλα να ενωθούν.


  • Αδειάζουμε το μίγμα σε καλά αλευροβουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 26 εκ.
    και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,με αντιστάσεις
    πάνω κάτω,για περίπου 50 λεπτά.

  • Δοκιμάζουμε το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαιράκι και
    αν βγαίνει καθαρό είναι έτοιμο.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί.
  • Ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.

ΠΗΓΗ: xrysessyntages.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr