Νηστίσιμο κέικ με ινδοκάρυδο


Υλικά
- 1 κούπα σπoρέλαιο
- 1 1/2 κούπας ζάχαρη
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 κούπα ινδοκάρυδο
- 3 1/2 κούπες αλεύρι
- 1 κούπα γκαζόζα (αν δεν βρείτε βάλτε Sprite)
- 1 φακελάκι ή 20 γρ. baking powder
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε μπολ με μια σπάτουλα να ενωθούν.
- Αδειάζουμε το μίγμα σε καλά αλευροβουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 26 εκ.
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω κάτω,για περίπου 50 λεπτά.
- Δοκιμάζουμε το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαιράκι και
αν βγαίνει καθαρό είναι έτοιμο. - Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί.
- Ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
ΠΗΓΗ: xrysessyntages.gr

Αφήστε το σχόλιο σας: