Νηπιαγωγός άλλαξε τα ρούχα από 5χρονο και είπε στους γονείς της πως ήταν πολύ... «προκλητικό»
Www.true.gr

Νηπιαγωγός άλλαξε τα ρούχα από 5χρονο και είπε στους γονείς της πως ήταν πολύ… «προκλητικό»

Ακούμε συχνά ιστορίες για νεαρές μαθήτριες, οι οποίες «σπάνε» τον κώδικα ενδυμασίας και έρχονται στο σχολείο ντυμένες προκλητικά «ανάβοντας φωτιές» στα αγόρια, κάτι που ενοχλεί καθηγητές και διευθυντές, οι οποίοι αναλαμβάνουν δράση και είτε βάζουν πιο αυστηρούς κανόνες είτε αποβάλλουν τα κορίτσια από το σχολείο. Ανάμεσα στα «ακατάλληλα» ρούχα είναι τα καυτά σορτσάκια και τα ξώκοιλα/ξώστηθα/ξώπλατα μπλουζάκια. Τι γίνεται όμως όταν μια νηπιαγωγός βάζει ένα 5χρονο κοριτσάκι να αλλάξει επειδή έκρινε ότι το ρουχαλάκι του (ένα απλό, μακρύ φορεματάκι με τιράντες) ήταν προκλητικό;

Μπορεί να μην το πιστεύετε, αλλά είναι αλήθεια!

«Η φωτογραφία στα αριστερά δείχνει τι φορούσε η κόρη μου το πρωί πριν πάει στο σχολείο ενώ η φωτογραφία στα δεξιά δείχνει τι φορούσε όταν την παρέλαβα. Είναι μόλις 5 χρονών και πάει νηπιαγωγείο. 5 χρόνων!», έγραψε στο Facebook η Emily Stewart, μητέρα του κοριτσιού φανερά ενοχλημένη.
H Emily εξήγησε ότι επειδή ο καιρός εκείνη την εβδομάδα ήταν καλός, αποφάσισε να αφήσει την κόρη της, Harmony να φορέσει το καινούργιο φόρεμα που της είχε πάρει δώρο η γιαγιά της. “Την έστειλα στο σχολείο φορώντας το φόρεμα, από κάτω τζιν και από πάνω ένα λεπτό πουλοβεράκι και της είπα ότι σε περίπτωση που ζεσταθεί μπορούσε να βγάλει το πουλόβερ και να μείνει με το φόρεμα και το τζιν. Η απορία μου είναι η εξής: Τι είναι αυτό που η δασκάλα βρήκε προκλητικό; Το γεγονός ότι φαίνονταν οι ώμοι και τα χέρια της; Έλεος. Για ένα πεντάχρονο κοριτσάκι μιλάμε. Για ένα παιδί“.

Όταν πήγε στο σχολείο για να πάρει την κόρη της την είδε ντυμένη εντελώς διαφορετικά σε σχέση με το πώς την είχε αφήσει το πρωί. Φορούσε το τζιν που φορούσε το πρωί όταν έφυγε και από πάνω μία μπλουζίτσα που όμως δεν ήταν δική της. Όπως της εξομολογήθηκε αργότερα η κόρη της, της την είχε δώσει η νηπιαγωγός για να καλύψει το πάνω μέρος του σώματός της που ήταν εκτεθειμένο.


Η μαμά με την ανάρτηση της αυτή στο Facebook δεν επιδιώκει την απόλυσή της δασκάλας ούτε θέλει να ξεκινήσει πόλεμο μαζί της. «Έμαθα από μικρή στην κόρη μου να αγαπά το σώμα της και δεν μου αρέσει καθόλου όταν έχει γύρω της ανθρώπους που της ζητούν να καλύψει το σώμα της ειδικά τη στιγμή που δεν υπάρχει λόγος να κάνει κάτι τέτοιο. Είναι ένα πεντάχρονο παιδάκι που όπως βλέπετε και από τη φωτογραφία φορούσε ένα μακρύ φόρεμα με τζιν από κάτω. Εγώ προσωπικά δεν βρίσκω κάτι το προκλητικό στο ντύσιμό της. Αλίμονο να συσχετίζουμε την έννοια προκλητικότητα με παιδάκια του νηπιαγωγείου».

Η Harmony έκανε αυτό που της ζήτησε η δασκάλα της και έβαλε την μπλούζα που της έδωσε. “Οποιοσδήποτε ενήλικας δει τη φωτογραφία της κόρης μου με το φόρεμα αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα πει ότι είναι προκλητικό ή ακατάλληλο“.


Η μητέρα του κοριτσιού περιγράφει σε ένα άλλο βίντεο το περιστατικό λεπτομερέστερα λέγοντας ότι έστειλε e-mail στη νηπιαγωγό ζητώντας της εξηγήσεις για το περιστατικό και εκείνη της απάντησε λέγοντάς της ότι το φόρεμα ήταν λίγο πιο χαμηλό στο στήθος απ’ ότι έπρεπε γι’ αυτό και έπρεπε να αλλάξει! Επίσης μίλησε για τον κώδικα ενδυμασίας του σχολείου που ισχύει από το 1996 και ενθαρρύνει τους μαθητές να φορούν ρούχα κατάλληλα για σχολικές δραστηριότητες. Επίσης ανέφερε ότι το σχολείο ορίζει ως ακατάλληλη ενδυμασία ό, τι είναι αποκαλυπτικό, αποσπά την προσοχή και κωλύει την εκπαιδευτική διαδικασία!

Όταν η μαμά πήρε την κόρη της από το σχολείο, το παιδί της είπε ότι η δασκάλα της ζήτησε να αλλάξει ρούχα επειδή «κάθε άνθρωπος χρειάζεται ιδιωτικότητα». «Όταν ρώτησα το παιδί τι κατάλαβε από αυτό μου απάντησε ότι μπερδεύτηκε και ότι δεν κατάλαβε γιατί δεν μπορούσε να φορέσει το φόρεμά της. Δεν είναι παρά ένα πεντάχρονο παιδάκι που φόρεσε το φόρεμα που της πήρε δώρο η γιαγιά της με χαρά για να το δείξει στους φίλους της».

Η πρωτοβουλία της μαμάς να βγάλει στη δημοσιότητα την ιστορία αυτή με το φόρεμα οδήγησε σε μία αναθεώρηση του κώδικα ενδυμασίας στα σχολεία της Μινεσότα. «Αυτή είναι σίγουρα η αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού. Είμαι ενθουσιασμένη για όλες αυτές τις αλλαγές που ψήφισε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Κανένα παιδάκι δεν πρέπει να έρχεται σε δύσκολη θέση για τα ρούχα που φοράει».

Πηγή: scarymommy.com

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr