Η Νίκη Βακάλη γεννήθηκε στις , 29 Φεβρουαρίου 1992. Έγινε γνωστή το 2015, όταν μετά τη γνωριμία της με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, μέσω της καθηγήτριάς της στη σχολή, Φιλαρέτης Κομνηνού, συνεργάστηκε μαζί του στην ταινία ”Ένας άλλος κόσμος”.

Της: Έπη Τρίμη

«Η ίδια έχει πει σχετικά στο glow.gr: Κρατάω από τη συνεργασία έναν άνθρωπο που δίνεται ολοκληρωτικά σε αυτό που αγαπάει. Μ’ έχει σηµαδέψει η αναγνώριση του κοινού -όχι τόσο του καλλιτεχνικού χώρου. Μου επέτρεψε να σκέφτοµαι το εξωτερικό από πολύ νωρίς. Και µ’ έχει σηµαδέψει η γνωριµία µε τον Μηνά Χατζησάββα και τον συµπρωταγωνιστή µου Ταουφίκ ».Έχει πρωταγωνιστήσει στις τηλεοπτικές σειρές ”Αστέρας Ραχούλας” και ”Λόγω τιμής”. Επίσης, συμμετείχε στην τηλεταινία της Lacta ”Η γεύση της αγάπης” το 2018.

Η αγάπη στην οικογένειά της
Για την οικογένεια΄της η ηθοποιός έχει πει: « Είναι ζεστές οι σχέσεις με την οικογένεια. Είναι ειλικρινείς, με πολύ χιούμορ και παίζουν έναν απ’ τους σημαντικότερους ρόλους στη ζωή μου.Kρατάω ζωντανό και χαρούμενο το παιδί που έχω μέσα μου κι αυτό το ποίημα του Καβάφη, το «όσο μπορείς μην την εξευτελίζεις». Όσο μπορείς…∆εν µ’ ενδιαφέρει το σύγχρονο lifestyle. Μ’ ενδιαφέρουν οι άνθρωποι µε προσωπικότητα. Οι άνθρωποι που κοιτούν στα µάτια µε ειλικρίνεια και συζητούν όµορφα. ».

Όταν δεν έχει σπουδάσει & μου παίρνει τη δουλειά, θέλω να τον φάω
«Όταν κάποιος αγωνιά να παίξει στην τηλεόραση, σημαίνει πως το κόστος του δεν θα είναι αντίστοιχο αυτού ενός ηθοποιού με σπουδές. Αυτό λοιπόν συμφέρει, χαμηλότερο κόστος. Δεν κατηγορώ λοιπόν ούτε αυτά τα παιδιά ούτε τους παραγωγούς που τα επιλέγουν. Εύχομαι ο κάθε καλλιτέχνης να βρεθεί εκεί που επιθυμεί. Όμως από τη δική μου πλευρά αυτό δεν με συμφέρει. Όταν κάποιος που δεν έχει σπουδάσει μου παίρνει τη δουλειά, θέλω να πέσω να τον φάω ή όταν μου προτείνουν χρήματα λιγότερα απ’ όσα θα έπαιρνα κανονικά. Είναι λοιπόν κάπου στη μέση τα πράγματα».

Ένιωσα ευτυχισμένη την πρώτη φορά που ανέβηκα στην σκηνή
«Δεν βλέπω το εξωτερικό ως λύση επιβίωσης. Το βλέπω ως έμπνευση, ως ένα παράθυρο που βλέπει σε κάτι που δεν έχω δει ως τώρα. Είναι μια πηγή για νέες ιδέες, νοοτροπίες, σπίθα όρεξης για πράγματα και φυσικά ένα τεράστιο βιβλίο γνώσεων και εμπειριών. Υπήρξα ευτυχισμένη όταν ανέβηκα πρώτη φορά σε άλογο. Η πρώτη φορά που ανέβηκα σε σκηνή. Όταν κατάφερα να τραγουδήσω μπροστά σε άλλους. Όταν γεννήθηκε ο αδελφός μου».