Η ηθοποιός Νίκη Λάμη το 2007 έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο με ένα μικρό ρόλο στη σειρά Singles 2 1/2. Ακολούθησε η συμμετοχή της στη σειρά Το σόι μου μέσα τη σεζόν 2008-2009. Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό το 2014 με την συμμετοχή της στην καθημερινή κωμική σειρά Οι Συμμαθητές σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου.

Της: Έπη Τρίμη

Εκεί για τρεις σεζόν ερμήνευσε τον ρόλο της Σεσίλια Κονράδο έχοντας θέση στο πρωταγωνιστικό και των τριών κύκλων της σειράς. Μετά τη μεγάλη επιτυχία στους Συμμαθητές ακολούθησε μία εμφάνιση στη δραματική σειρά Το Τατουάζ τη σεζόν 2017-2018. Ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί πως ο ρόλος της θα είναι ένας από τους πρωταγωνιστικούς στο δεύτερο κύκλο της σειράς, τελικά αποχώρησε μετά το τέλος του πρώτου κύκλου. Έτσι τη σεζόν -2019 είχε ένα από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην κωμική σειρά Ελεύθερη Σχέση.

Στο θέατρο έχει λάβει μέρος σε διάφορες παραστάσεις. Μερικές από τις πιο γνωστές της συνεργασίες είναι Συμπέθεροι από τα Τίρανα, Άνδρες έτοιμοι για όλα, Δε θα με τρελάνεις εσύ εμένα και Βάφ’ τα μαύρα των Ρέππα , Παπαθανασίου.

Μου αρέσουν οι ρόλοι που μου βγάζουν έξω πράγματα που στη ζωή μου είναι πιο… κλεισμένα
«Για να επιλέξω έναν ρόλο σίγουρα παίζει ρόλο όλη η δουλειά ως σύνολο, η αισθητική της και αν μου αρέσει και περνάω εγώ καλά παρακολουθώντας την, σε περίπτωση που ήδη προβάλλεται και μου προτείνουν να ενταχθώ στο καστ στη συνέχεια. Το επόμενο κριτήριο είναι ο ρόλος. Επίσης, αν νιώθω ότι είμαι χαρούμενη όταν λέω αυτά τα λόγια και θα υποδυθώ τη συγκεκριμένη ηρωίδα».

Η Νίκη Λάμη φοράει ολόσωμη βινύλ φόρμα και το κορμί της είναι κόλαση
Η μελαχρινή καλλονή ποστάρει και hot στιγμιότυπα στα social media, όπως έκανε πρόσφατα που φωτογραφήθηκε με ολόσωμη, κόκκινη, βινύλ φόρμα. Το εν λόγω κομμάτι «διέγραφε» την άψογη σιλουέτα της, με τα αρσενικά να μένουν με το στόμα ανοιχτό για το θέαμα που αντίκριζαν.

Αναμένουμε με αγωνία τα επόμενα επαγγελματικά της βήματα καθώς δεν επιλέγει να μιλάει αν δεν συνδέονται με την τηλεόραση ή το θέατρο.