Νέος, επαναστατικός τρόπος: Έτσι θα φέρνουν από Δευτέρα τις παραγγελίες οι σερβιτόροι στα εστιατόρια (Pics)
Www.true.gr

Νέος, επαναστατικός τρόπος: Έτσι θα φέρνουν από Δευτέρα τις παραγγελίες οι σερβιτόροι στα εστιατόρια (Pics)

Η εστίαση ανοίγει μετά από τρεις μήνες με τα εστιατόρια και τις ταβέρνες να μην εξυπηρετούν κόσμο εντός των καταστημάτων τους παρά μόνο με delivery ή take away. H 25η Μαΐου ειναι η ημέρα που οι σερβιτόροι των χώρων εστίασης ξαναπιάνουν δουλειά και οι ντελιβεράδες παίρνουν επιτέλους μία ανάσα.

Για τους πρώτους η περίοδος που ακολουθεί θα είναι γεμάτοι δουλειά με τον κορωνοϊό όμως να μην έχει εξαφανιστεί, αφού ζούμε ακόμα στο μέσο μίας πανδημίας. Οι σερβιτόροι θα έρθουν σε επαφή μαζικά με πολύ κόσμο, κάποιοι από αυτούς σε στενούς και κλειστούς χώρους. Το καλοκαιράκι βοηθάει μεν, τα μέτρα της κυβέρνησης για τις αποστάσεις είναι δεδομένα, παρόλα αυτά οι σερβιτόροι πρέπει να πάρουν και τις δικές τους προφυλάξεις.

Το Menshouse έψαξε και βρήκε τους 7 νέους τρόπους για να έχουν ομαλή και ασφαλή εργασία οι σερβιτόροι στην Ελλάδα, χωρίς να κινδυνεύουν αλλά και χωρίς να καθυστερούν τις παραγγελίες στα τραπέζια που εξυπηρετούν. Θα χρειαστεί βέβαια κάποιος χρόνος προσαρμογής, μετά όμως όλα θα δουλεύουν ρολόι.

Ειδικές σφαίρες από πλεξιγκλάς θα βοηθούν τους σερβιτόρους να κινούνται εύκολα, άνετα και με ασφάλεια μέσα στους χώρους των εστιατορίων, με μικρά πορτάκια που θα ανοίγουν για το σερβίρισμα μόνο και την ανανέωση του αέρα.

Οι πολύ δυνατοί σερβιτόροι θα φορούν μεταλλικές στολές δυτών, αδιάβροχες στα σταγονίδια των πελατών. Ακόμα και φτέρνισμα στη μούρη θα αντέχουν.


Τα εστιατόρια με γερά πορτοφόλια θα προσλάβουν σερβιτόρους ρομπότ για να μη θέσουν σε κίνδυνο τους ζωντανούς εργαζόμενούς τους.

Σερβιτόροι θα εκπαιδευτούν στη χρήση drones για το σερβίρισμα των υπόπτων πελατών που έβηξαν ή φτερνίστηκαν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο εστιατόριο.
Τα μικρά ταβερνάκια που δεν έχουν περιθώριο για παραπάνω έξοδα ώστε να ασφαλιστούν οι σερβιτόροι τους θα χρησιμοποιούν για το σερβίρισμα πιο προσιτά μέσα όπως είναι οι σφεντόνες και τα τόξα αν παραγγείλει κάποιος καλαμάκια.

Κάποιοι σερβιτόροι θα καλύπτουν όλο το πρόσωπο και θα εκπαιδευτούν στο τυφλό σύστημα σερβιρίσματος. Θέλει λίγο προπόνηση αλλά μετά από λίγο θα γίνουν ξεφτέρια.

Ειδικές στολές, φαρδιές και πολύ άνετες, ιδανικές ακόμα και για πυρηνικό ατύχημα θα προμηθεύονται οι σερβιτόροι των τουριστικών νησιών, με τα πανάκριβα μενού.

Πηγή: menshouse.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr